Известни са тимовете, тестовете и спонсорите на Световната купа FIM Enel MotoE

Дебютът на Световната купа FIM Enel MotoE за електрически мотоциклети е все по-близо. В Австрия, на Ред Бул Ринг бе третият брифинг на представителите на отборите, които ще вземат участие в първия сезон, включително и новото име в списъка – екипът на SIC (Sepang International Circuit). Предишните две срещи на комисията бяха но време на първия старт от шампионата MotoGP, втората среща бе в Муджело. В третата участваха изпълнителният директор  на Световната купа  Николас Гоберт, изпълнителният директор на Dorna Sports По Сераканта, технологичният директор Корадо Чекинели, спортният мениджър Карлос Еспелета и СЕО на IRTA Майк Тримби.
Първият въпрос бе идването на новия тим SIC, заедно с който предварително оповестените отбори в MotoE стават 12.  Така стартовата решетка ще бъде от 18 байка, като някои отбори са с по две машини, а други са с по един.
Отбори с по два мотора MotoE
Tech 3 Racing
LCR Team
Pramac Racing
Esponsorama Racing
Gresini Racing
Angel Nieto Team
Отбори с по един мотор MotoE:
Sepang International Circuit
Marc VDS Racing Team
Ajo Motorsport
Pons Racing
Dynavolt Intact GP
SIC58 Squadra Corse
Датите за тестовете бяха най-важното нещо в дискусията на участниците в срещата. Сред тях бяха и потвърждаването на подробностите за теста, планиран за края на април. Всички тестове ще се проведат в Херес и се потвърждават за следните дати:
23 – 25 ноември 2018 г.
13 – 15 март 2019 г.
23 – 25 април 2019 г.
Бяха потвърдени и нови спонсори на шампионата. Към титулярния спонсор Enel, доставчикът на байковете от Energica, доставчикът на гуми Michelin и логистичният партньор DHL бяха потвърдени и нови партньори. Техническите партньори за Купата бяха много важна тема. Това са Dell’Orto, Regina, Brembo, Marchesini и Öhlins.
Успехът на последните тестове на гумите на Michelin беше потвърден и от директора Николас Гоберт: „Преди тази среща, на която споделихме информация за зимните тестове, проведохме тестовата сесия с Energica на 7-ия старт от серията MotoGP. Изпитанията на гумите на Michelin бяха в програмата и всичко вървеше много добре. Лорис Капироси и Алесандро Бранети направиха изпитания преди старта на Moto3.
По време на старта на Мизано ще бъдат оповестени пистите, на които ще бъде Световната купа FIM Enel MotoE през 2019 г. Има още една изненада – на Гран при на Арагон ще бъдат публикувани пилотите за първия сезон на Купата.
Другата, по-скорошна изненада е, че машината Energica Ego Corsa този уикенд ще направи обиколки на пистата Силвърстоун в ръцете на шампиона на WorldSBK за 2003 г. Нийл Ходжсън. Той ще направи същата демонстрация, каквато направи Алекс Хофман в Австрия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.