Indian Motorcycle ще изложи експонати на Rétromobile

Indian Motorcycle, първата американска компания за мотоциклети, обяви, че ще изложи машини на тазгодишното изложение Rétromobile. Събитието запазва изложбено пространство за изключителни мотоциклети за първи път в своето 48-мо издание на изложението Paris Expo Porte de Versailles от 31 януари до 4 февруари 2024 г.

Rétromobile е годишното място за срещи на ентусиасти и колекционери на автомобили. Един от акцентите на тазгодишното издание е, че Rétromobile ще предложи на любителите на две колела възможността да открият зона, специално посветена на колекционерските мотоциклети.

Това е идеално подходящо за Indian Motorcycle. Марката може  много да разкаже за своята история, своите легендарни модели и своите победи в състезания.

Шоуто Rétromobile винаги е приветствало производители на мотоциклети, търговци, специализирани в колекционерски мотоциклети, аукциони и изложби, обединяващи някои от най-красивите машини на 20-ти век. Но за първи път за събитието, площ от 2000 кв. м ще бъде ексклузивно посветена на две колела, събирайки производители и производители на аксесоари в зала 2.2, сърцето на шоуто близо до щанда на Artcurial, и ще бъде съсредоточено около уникална изложба за мотоциклети .

Когато Ромен Грабовски – директор на Rétromobile.предложи участие на Indian Motorcycle, отговорът веднага беше положителен. Основана през 1901 г., Indian Motorcycle е първата компания за мотоциклети в Америка. Той завладя сърцата на мотоциклетистите по целия свят и се отличи като една от най-легендарните и емблематични марки на Америка.

Наследството и страстта на Indian Motorcycle към мотоциклетите бяха възродени в модерната епоха под ново управление и възстановиха значително място сред първокласните марки.

Малко история…

През 1897 г. Джордж Хенди основава компания за производство на велосипеди, наречена „Hendee Manufacturing Company“. Един от велосипедите носи името „American Indian“, съкратено до „Indian“, което стана основната марка на Хенди. Така се ражда една легенда.

За да подобрят състезанията с велосипеди, Джордж Хенди обедини усилията си с Оскар Хедстрьом, за да създаде моторизирани велосипеди. Роден е първият Indian. Заедно те създават компания за производство на мотоциклети. През 1901 г., раждането на Indian Motorcycle. Година по-късно първият модел Indian Motorcycle е продаден.

Това, което последва, беше световен рекорд за скорост, създаването на първия произведен в Америка V-twin двигател, Indian Motorcycle оборудва полицията в Ню Йорк. Марката изнася машини в Англия. Идва първият ангажимент към Tourist Trophy, след това първите успехи в състезания. Мотоциклетистите на Indian чупят всички рекорди за скорост и разстояние в Съединените щати. Indian Motorcycle печели подиум на остров Ман в първото бягане на планинското трасе.

Indian Motorcycle може да се похвали с много технически иновации. Предлага задно окачване през 1913 г. и първият мотоциклет, оборудван с фарове и стартер през следващата година.

Следват различни етапи за компанията до поглъщането на марката от Polaris през 2013 г. Тази година започна нова ера с пускането на двигателя Thunderstroke 111. И повече от 10 години тази премиум марка радва все повече и повече мотоциклетисти, които обичат да изживяват страстта си към мотоциклетизма върху кормилото на мотоциклет Indian.