In Memoriam. Георги Георгиев отлетя на небето

Вчера от този свят си отиде Георги Георгиев – Гецата. Тежкият инцидент стана по време на втори тренировъчен манш  на планинско Благовград. След като пресече финала, Георги Георгиев със Subaru Impreza WRX излита от трасето и се забива в ограда край трасето.   Очевидци твърдят, че колата е подскочила от неравност и се е забила в оградата. Ударът е откъм страната на пилота на Грийн Фокс Моторспорт.

От средата на трасето реанимобил веднага тръгва към финала. От старта тръгва втори, заедно с пожарната. Пилотите, събрали се на финала също се мъчат до окажат помощ… Но нещо не можеше да се направи. Организаторите веднага прекратиха състезанието….

Снимка Асен Илиев

Потресаващо! Ужасно! Гецата отлетя на небето. Преди седмица той стартира на рали-спринт Пещера. Това бе завръщането на Гецата в автомобилния спорт. С навигатора си Васил Георгиев завършиха четвърти в генералното класиране.

Два сезона Георги Георгиев се бе оттеглил от автомобилния спорт. Той стана вицешампион на рали-спринт за 2017 г.

Напусна ни един изключително положителен и усмихнат човек! Това е 20-ия случай в автомобилния ни спорт и първият, след трагичната смърт на варненската автомобилна звезда Тодор Славов на 28 юни 2015 г. В планинския шампионат това е втори трагичен случай, след фаталният инцидент с габровеца Йордан Миларов. Той се удари в крайпътна скала на пътя към Узана на 26 юли 2014 г., също по време на втората квалификация.

Скърбим! Изказваме най-искрени съболезнования на семейството и близките на Георги Георгиев! Почивай в мир!

Погребението на Георги Георгиев е във вторник, 27 април, в 17:00 ч. в родното му село Борика. Опелото ще бъде от 16:00 ч. в местния параклис Света Петка..