Hyundai представи нов персонален електрически скутер с пробег от 20 км

Hyundai разработи нов прототип на електрически скутер. На база първоначалната си концепция, представена на CES 2017 г., новият модел разполага със задно задвижване, батерия от последно поколение и стилни предни и задни светлини.
Новият прототип е разработен, за да бъде представен като част от оборудването на бъдещите модели на Hyundai. При поставянето на скутера в автомобила, той автоматично се зарежда. Използва електричество, генерирано при движение на колата.

Преминаването на модела от 2019 г., от задвижване на предното колело към задно предаване е от ключово значение за повишаване на безопасността и стабилността.

Така се позиционира тежестта към задната част на скутера. Освен това, новото задно задвижване позволява интегрирането на окачване с амортисьор, за да се осигури по-удобно каране дори и по груби терени.
От ръководството на екипа по роботика на Hyundai Motor Group коментират: „Това е персонален електрически скутер, който се монтира в превозното средство. Може да бъде представен в бъдещите модели на Hyundai. Искаме да направим живота на нашите клиенти възможно най-лесен и приятен. Нашият електрически скутер улеснява изминаването на последното разстояние до дестинацията, като същевременно помага за намаляване на задръстванията и емисиите в градските центрове“
Последната версия на електрическия скутер на Hyundai разполага с 10,5 Ah литиево-йонна батерия. Това дава възможност на скутера да развива максимална скорост от 20 км/ч и изминаване на 20 км с едно зареждане.
С тегло от 7,7 км, скутерът е лесно преносим. Благодарение на уникален дизайн със сгъване на три основни точки означава, че е по-лек и по-компактен от всеки подобен продукт. За още по-лесно голямо удобство, той разполага с цифров дисплей, който показва моментна скорост и състояние на батерията.

За нощно каране, новият скутер е оборудван с по две стилни предни и задни LED светлини.

Разглеждайки по-нататъшното потенциално развитие, от екипа по роботика на Hyundai планира да интегрира регенеративна спирачна система, за увеличаване на електрическия пробег със 7%.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.