Hyundai Motor разкри новия Santa Fe с редица премиум подобрения

Hyundai Motor разкри първи снимки на новия Santa Fe. Подобрената версия на водещия всъдеход на Hyundai в Европа предлага редица премиум актуализации. Също и нови хибридни и плъгин хибридни задвижвания. Това ще бъде първият модел на Hyundai в Европа, който използва изцяло нова платформа от трето поколение на компанията. Естествено ще има подобрена производителност, ефективност и безопасност.
Тези подобрения пристигат точно навреме за 20-ата годишнина от най-емблематичния SUV на Hyundai. Продава се в Европа от 2001 г. насам. Santa Fe e известен със своя комфорт и удобство, всеобхватни стандартни характеристики и функционален дизайн на кабината. Последната серия от подобрения прави новия Santa Fe още по-перфектен избор за своите клиенти. Той предлага опцията за хибриден и плъгин хибриден задвижващ агрегат за първи път. Новият Santa Fe се отличава със смел и отличителен нов дизайн, както и редица нови технологии и функции за безопасност.

Смел нов дизайн за отличителен външен вид

Новият дизайн на екстериора на Santa Fe прави уникално изявление в SUV сегмента. Впечатлява дизайнът на предната броня с широка форма на решетката. Тя обхваща основните елементи на фаровете. Акцентираният 3D модел на мрежата на решетката подчертава здрав характер. Уникалните, привличащи погледа Т-образни LED дневни светлини (DRLs) създават безпогрешен светлинен подпис и интегрират в себе си и мигачите.
В долната част на бронята, нови елементи обхващат въздухозаборниците. Образуват ясно изграден модул, който визуално поддържаща основната архитектура на решетката. Ъглите са доминирани от вертикално ориентирани аеродинамични входове,. Те подобряват ефективността на въздушния поток и засилват агресивната стойка.

По-широките облицовки на арките на колелата и новите дизайни на летите джанти от 20 инча подсилват силния характер на новия Santa Fe.

Отзад новият дизайн на задната светлина с хоризонтална графика визуално подсилва ширината на купето. За свързване на задните светлини е добавена червена светлинна лента.

За да постигнат хармония и изисканост, дизайнерите са оформили задната броня с акцент върху постигането на по-спокоен, по-елегантен дизайн на задницата. Това подчертава широката стойка на автомобила. С външния си дизайн новият Santa Fe демонстрира зрялост и увереност, които отразяват първокласните качества на Hyundai.

Нови, първокласни опции за интериорен дизайн

Новият интериор на Santa Fe осигурява повече пространство, комфорт и удобство в сравнение с предишния модел. Колата е с нов дизайн на долното табло, преработена централна конзола и нов 10.25-инчов AVN сензорен екран. За първи път новият Santa Fe се предлага със селектор на Terrain Mode. Това е контролер, разположен в централната конзола, за удобно превключване между различни режими на задвижване.

Всички бутони са центрирани за интуитивна и ергономична употреба. От седалката на водача всичко е наблизо.

По-ефективни и нови електрифицирани силови двигатели

След популярността на KONA Electric и Hybrid, най-продаваният компактен SUV на Hyundai, марката разширява своята електрифицирана линия в своя водещ SUV в Европа. Новият Santa Fe е първият Hyundai в Европа, който се предлага с новия хибриден и плъгин хибриден двигател „Smartstream“. Повече информация за новата линия на силовите агрегати Santa Fe ще бъде публикувана в близко бъдеще.

 Нова платформа за по-добри показатели и подобрена безопасност

Новият Santa Fe е първият модел Hyundai в Европа и първият Hyundai SUV в световен мащаб, базиран на изцяло новата трета генерация на платформата на марката. Новата платформа позволява значителни подобрения в производителността, горивната ефективност и безопасността.
С участието на система, която контролира потока на въздух, новата платформа подобрява движението на въздуха през отвора на двигателя и позволява на топлината да се разсейва. Това повишава стабилността в долната част на автомобила. Стабилността на автомобила е допълнително подобрена от по-ниското разположение на тежките компоненти в платформата. Това намалява теглото и понижава центъра на тежестта.

Аеродинамиката също е подобрена. Въздушното съпротивление е сведено до минимум, за да осигури отлична горивна ефективност, мощност и експлоатационни характеристики.

Фиксираните точки на кормилните рамена са разположени по-близо до средата на предните колела. Това позволява по-гъвкаво управление. Междувременно шумоизолацията на купето е на ново по-високо ниво в сравнение със сегашното поколение. Така се гарантира една истински първокласна атмосфера.
Новата платформа има значителни подобрения в безопасността при сблъсък, благодарение на подобренията в разположението на компонентите.
Новият Santa Fe ще бъде наличен в Европа от септември 2020 г.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.