Husqvarna обяви заводския си тим в мотокроса за сезон 2014

 

 

В клас MX1 ще стартира роденият в Южна Африка Тила Ратрай и австралиецът Тод Уотърс, които ще бъдат с цветовете на Husqvarna. В клас MX2 ще карат французина Ромен Февър и руснакът Александър Тонков.
Ратрай е бивш световен шампион в MX2 с Red Bull KTM Factory Racing Team, а след това кара няколко сезона в състезания от AMA SX и MX в САЩ. През 2011 г. стана втори в клас AMA 250 MX. Сега той е на 28 години, но идва от Южна Африка в Германия през 2000, за да се състезава в международни състезания и стартира в първата си Гран При  15-годишен през 2001 г.
Австралиецът Тод Уотърс е съотборник на Ратрай в Husqvarna в клас МХ1. Той е спечели пет национални титли за юноши и е вицешампион на Австралия за 2012 г. в клас MX1. Сега Уотърс кара в екипа Motorex KTM Racing Team в Австралия и върпеки че имаше контузия този сезон е на втора позиция за 2013  г. след 9 от общо 10 състезания.
Финландската легенда по мотокрос Анти Пирхонен, който представяше отбора на Кими Райконен Ice One Racing, сега ще бъде мениджър на Red Bull Ice One Husqvarna Factory Racing MX1, който вече се асоциира с марката Husqvarna.
В клас MX2 за Husqvarna Factory Racing Team са избрани двама  млади и обещаващи пилоти – Февр от Франция и Тонков от Русия. Въпреки че двамата отсъстваха доста време заради контузии, те имат добри постижения. Февр спечели два подиума през сезона, а Тонков е с един – в Локет, Чехия.  Двамата пилоти са под личното ръководство на бившия световен шампион в клас 500 куб. см, белгиецът Джеки Мартенс, който ще е мениджър на MX2 Wilvo Nestaan Husqvarna Factory Racing Team.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.