Honda представи новият лимитиран Forza 300

Един от най-търсените скутери на Honda – средноразмерният Forza 300, бе обновен. Марката представи машината, която остава със свеж, спортен вид. Преди Forza 300 бе актуализирана за 2018 г. Междуосието се удължи и ширината се намали. Добавена бе по-голяма височина на седалката за подобрена видимост.

Ревизираното шаси, преработената рамка и по-големият диаметър на задното колело повишиха ускорението, максималната скорост и горивната ефективност.

Електрически регулируемото ветрово стъкло осигурява максимална защита от вятър при висока скорост. Освен това дава или максимална свобода из града. Honda Selectable Torque Control (HSTC) може да се включва и изключва от лявата дръжка.
Инструменталният панел подава допълнителна информация цифрово, в подкрепа на аналоговите уреди. Всички са с LED осветление. Smart Key предлага управление на опционалната 45-литрова горна кутия.
За 2020 г. в гамата се присъединява специално „Лимитирано издание“. Това допълва гамата с нови сива и лъскаво черна цветова схема. Премиум усещането се засилва от червени шевове на кожената седалка. На джантите има червена лента. Нови са цветово съчетание, Smart Key на кутията и отличителното лого на Forza 300.
Дизайнерските линии на Forza 300 се подсилват от електрическото ветрово стъкло. То се контролира от превключвател на лявата ръкохватка и се регулира плавно с ход 140 мм. Той е проектиран да осигурява защита от вятър и да намали шума при висока скорост.

Под седалката могат да се съхраняват два фулфейс шлема.

Възможно е да се прегради мястото за съхранение, за да се сложи шлем, съоръжения за дъжд и чанта с размер A4. Предният ляв вътрешен джоб за фиксиране се заключва. Вътрешното му пространство може да бъде организирано за удобство на ездача за телефон и бутилка с вода. В него има и гнездо 12V за зареждане. Цялото осветление е LED.

Умният ключ (Smart Key) на Forza 300 контролира с главния бутон за запалването и заключването. С него също се управлява допълнителната сменяема горна багажна кутия от 45 л. Със Smart Key в джоба на ездача, кутията автоматично се заключва, когато мотоциклетистът си отиде. Може да се заключи и от ключа. Инструментите представят аналогов скоростомер и оборотомер. Също и цифров дисплей, който може да превключва между 3 режима, километраж, текущ пробег, разход и ниво на горивото, часовник, термометър за околната среда и сензор за батерията.
Forza 300 има елегантен стил и отлична аеродинамична ефективност. Скутерът взима огледалата на популярния Forza 125. Те са с модерни линии, които създават истинско усещане за спорт и свобода. Динамичният външен вид напълно отговаря на пъргавината и производителността, предлагани от компактните размери на скутера. Сребърните акценти около носа, предните и страничните обтекатели придават допълнителен щрих на елегантност.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.