Honda показа гамата си от технологии за безопасност на eSafety Challenge

Компанията демонстрира редица съвременни технологии за безопасност в автомобилите и мотоциклетите пред повече от 300 участници, сред които бяха журналисти и висши служители от Европейските структури по безопасност.
Honda участва в това събитие, след като компанията стана пълноправен член и организатор на асоциацията eSafety Aware, което показва ангажираността на Honda към повишаването на информацията и разбирането за системите и технологиите за безопасност.
eSafety Challenge е събитие, което се прави всяка година, като изтъква и насърчава животоспасяващия потенциал на на новите технологии за безопасност в превозните средства. По време на събитието участниците имаха възможност да тестват сами системите на Honda, които получиха наградите от Euro NCAP Advanced Award. Това се Collision Mitigation Braking System (CMBS), както и технологиите Lane Keeping Assist System (LKAS) и Vehicle Stability Assist (VSA).
Съдействие за доказване на ползата от електронния контрол на мотоциклета – Combined-ABS, към Honda се присъедини пилотът от Moto GP Марко Симончели. Той каза: „Много съм доволен да се присъединя към Honda в участието на eSafety Challenge. Безопасността по пътищата е критичен проблем за мотоциклетистите и модерните технологии като combined-ABS спирачна система на Honda ще продължи да допринася за запазване безопасността на ездачите като им помогне за пълен контрол над техните машини.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.