Honda откри нов завод за производство на мотоциклети

Заводът бе открит официално от министъра на международната търговия на Малайзия на 12 март в присъствието на президента и изпълнителен директор на Honda Motor Co., Ltd. Таканобу Ито и други висши шефове на компанията. Новият завод е 5 пъти по-голям от предишния в Батерворт и производственият му капацитет е 300 000 броя машини годишно. Откриването на предприятието стана важна брънка от концепцията на Honda, насочена към консолидация на производството, продажбите, клиентското обслужване и резервните части на едно място.
В завода са използвани най-съвременните технологии като – хелиофотоелектрическа система, поточна линия за електролитно нанасяне на покритие от летливи органични съединения и др. Новите технологии не само ще повишат производителността, но и ще икономисват енергия и ще намалят загубата на работна сила. Слънчевите батерии на хелиофотоелектрическата система са разположени на покрива на паркинга и дават 5000 кВт/ч възобновяема енергия годишно. В завода се използва най-съвременната система за оцветяване Twin-Gun – първата подобна технология в света на двуколесните, разработена от Honda. Действа и лаборатория за измерване на изгорелите газове и за финална проверка. Има и 400 м тестово трасе.
Заводът ще произвежда тези модели, които сега се продават на малайзийския пазар – EX5 Dream, Wave Dash, Wave 100, Wave 110, Future, PCX, Spacy и Icon. Предвижда се разширяване на моделната гама. В предприятието вече работят 1100 души. Honda държи 47% от мото пазара в Малайзия.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.