Honda Civic Type R Limited Edition е официалният автомобил за сигурност в WTCR 2020 Honda Civic Type R Limited Edition е официалният автомобил за сигурност в WTCR 2020

Honda не само ще се състезава, но ще „отговаря“ и за безопасността на пистата, когато стартира сезонът на WTCR (World Touring Car Cup) на ФИА. Новият Civic Type R Limited Edition ще стане официален автомобил за сигурност на сериите за 2020 г.

Колата бе представена през февруари в Милано, в централата на дългогодишния официален партньор на Honda – JAS Motorsport. Версията Limited Edition на Civic Type R е един от двата нови варианта, които трябва да бъдат добавени към гамата Type R за 2020 г. Това е най-екстремната версия на емблематичния хечбек, правена до момента.

Автомобилът е разработен в съответствие с традицията на Type R и с основната насоченост за поведението му на пистата.

Той има същите водещи в индустрията технологии за активна безопасност и помощници за водача, които има стандартния модел Civic Type R. На него е базиран състезателният Honda Civic Type R TCR. Да не забравяме, че Civic Type R спечели най-добрите оценки в тестовете на EuroNCAP.

Безопасният автомобил Type R Limited Edition ще има великолепна цветова схема. Той се отличава с цвета „Sunlight Yellow“. Със същия цвят, най- динамичният хечбек със задвижване на предните колела ще бъде достъпен за клиентите.

За оптимизиране на поведението на пистата съдействат леките ковани 20-инчови джанти BBS, гумите Michelin Pilot Sport Cup-2, плаващите двойни спирачни дискове и модифицираните амортисьори.

Интериорът на Limited Edition, освен че е уникален, допринася за намаление на теглото с 47 кг в сравнение със спецификацията GT Type R.

Limited Edition е с мощния 2,0-литров VTEC Turbo двигател на Type R. Той е с максимална мощност от 320 к.с. при 6500 об./мин и въртящ момент от 400 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч. се постига за 5,7 сек.

Цветовата схема на Civic Type R Safety Car (колата за сигурност) е вдъхновена от агресивната философия на серийния автомобил. Тя е дело на белгийския художник Вануф. Той е проектирал много от официалните оцветявания на колите на Honda в програмите за надпреварите при туристическите автомобили.

Сезонът в WTCR през 2020 г. ще се състои от шест кръга на европейските писти. Започва от Залцбургринг в Австрия през уикенда 12-13 септември. Ще участват четири TCR коли на Honda Civic Type R. Два от тях са на екипа на ALL-INKL.COM Münnich Motorsport. Другите два са на ALL-INKL.DE Münnich Motorsport.

Франсоа Рибейро, ръководител на Eurosport Events, промоутърът на WTCR, заяви: „Honda има богата история в сериите World Touring Car на ФИА. Дългогодишният ангажимент на марката към шампионата не е тайна за никой. Така че с радост приветстваме Honda като новия официален партньор за сигурността на WTCR със Civic Type R Limited Edition. Като официален автомобил за сигурност, Civic Type R има отличен рейтинг за безопасност, спортните и динамични качества. Тъй като е и много достъпен, той напълно се вписва във философията на WTCR“.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *