Honda Africa Twin стана „Мотоциклет на годината“ за 2016 в класацията на Auto Trader

Honda  Africa Twin спечели наградата „Мотоциклет на годината“ за 2016-а в наградите за Най-добър мотоциклет на Auto Trader – най-големият дигитален автомобилен пазар във Великобритания. Експертите на Auto Trader Bikes са карали стотици километри тестове на всички нови мотоциклети, продавани в Обединеното кралство, като ги класират в 12 категории, за да се открие най-добрия мотоциклет на 2016 г.
Ник Камполучи – шеф на мотоциклетите в Honda, беше във възторг от получаването на наградата: „Всичко специално, което изтъкнаха за Africa Twin специалистите съдии от  „Auto Trader Bike of the Year“, съвпада точно с това, което екипа на проектанти, дизайнер и конструктори на мотоциклета е искал да постигне. За Honda, за да възкреси името на легендарния Africa Twin, бе важно той да бъде еднакво добър за пътя и за офроуд. Машина за истинско, всестранно приключение, новият Africa Twin надмина всички очаквания и ако се вгледате в цената, то няма да се изненадате, че е на върха в продажбите във Великобритания.“
Съдиите от Auto Trader бяха единодушни в решението си Honda Africa Twin, да оглави класирането заради пътното си поведение, както на асфалт, така и на офроуд. Комбинацията от превъзходен двигател и скоростна кутия, отлична ергономичност и цена прави мотоциклета достоен победител. Прегледът на нови модели в дузина категории – от машини за опитни професионалисти до мотори за начинаещи, прави наградите Auto Trader Best Bike най-престижния ежегоден преглед на най-добрите мотоциклети, които са на разположение на британските байкъри. Освен това,  победителят се определя от  някои от най-уважаваните експерти в Обединеното кралство.

16YM CRF1000L Africa Twin
16YM CRF1000L Africa Twin

Вдъхновен от победителят в рали „Дакар“ – NXR750, първият XRV 650 Africa Twin бе създаден през 1988 г., а след това бе заместен от XRV 750 през 1990 г. Паузата за новия модел бе доста дълга, но появата на новата интерпретация доказа, че чакането си струва и Honda има възможност да направи един изключителен адвенчър мотоциклет.
Главният редактор на Auto Trader и съдия в Best Bike Джон Кърк, коментира: „Africa Twin е истински приключенски мотоциклет с двойно предназначение. Той връща Honda отново на върха в играта. На пазар, който прелива от реални конкуренти, Honda се представя с отлична комбинация от чудесни форми, превъзходен двигател и скоростна кутия и отлична ергономичност. Това е феноменално многофункционален мотоциклет.“
35635
Победители по категории в Auto Trader Bike Award 2016
Най-добрият байк за 2016 –  Honda Africa Twin
Най-добрият за категория AM – Peugeot Django 50cc
Най-добрият за A1 – Honda CB125F
Най-добрият за A2 – Honda CB500F
Най-добрият скутер – Vespa GTS 300
Най-добрият универсален – Honda NC750X
Най-добрият нейкид – Triumph Speed Triple R
Най-добрият ретро – Triumph Thruxton R
Най-добрият адвенчър – Honda Africa Twin
Най-добрият турър – BMW S 1000 XR
Най-добрият спортен байк – Yamaha YZF-R1
Най-добрият круизър – Indian Springfield
Най-добрият производител – Triumph


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.