Honda с 24 нови и ревизирани мотоциклети от моделната гама за 2021 г.

Днес ви представихме преработеният флагман на Honda – GL1800 Gold Wing. С това представянето на обновената гама на Honda за 2021 г. приключи. Най-големият производител на мотоциклети в света винаги в края на годината е представял много нови модели. Но това никога не е било – 24 нови или ревизирани машини. И те обхващат почти всички сегменти – от скутера с въздушно охлаждане Vision 110 до могъщия GL1800 Gold Wing.

 

Дните на 2020 г. не стигнаха и затова Gold Wing бе отложен за 5 януари 2021 г. Мотоциклетът бе преработен от нулата през 2018 г. Стана много по-лек, по-елегантен и по-пъргав. Същевременно се възползва от огромния въртящия момент, осигурен от боксеровия шестцилиндров 1800-кубиков двигател. Високотехнологичния флагман има много нови функции, включително опцията за 7-степенна трансмисия с двоен съединител.

За 2021 г. както Gold Wing, така и Gold Wing Tour получават подобрения до качество на звука и високоговорителите. Сега Gold Wing се предлага в съвременна нова цветова схема Pearl Deep Mud Grey, с оранжеви акценти върху предния калник, капака на двигателя, съраунда на фаровете, резервоара за гориво и задната част.

От по-традиционната туристическа посока, Gold Wing Tour подобри практичността и комфорта на дълги разстояния.

Капацитетът на горната багажна кутия е увеличен до 61 л, достатъчни за две големи фулфейс каски. Моторът вече разполага с луксозен велурен/синтетичен кожен капак на седалката и по-удобен ъгъл за отпускане на гърба. Tour на Gold Wing ще се предлага в два цветови варианта: Gunmetal Black Metallic и магическия Candy Ardent Red.

Да припомним и другите модели. Honda отдавна се занимава с осигуряването на мотоциклети за ездачи от всяка възраст и вкус. За първи път обаче това се постига в рамките на една моделна година с широкообхватния потенциал на гамата от 2021 г.

За любителите на спортните байкове има сериозен избор. Високооборотният, вдъхновен от MotoGP CBR1000RR-R Fireblade оглавява семейството заедно с реалните спортни способности на CBR650R и „джобната ракета“ – двуцилиндровия CBR500R.

Ориентираните към приключенията мотоциклетисти също имат чудесни възможности. Могат да отидат навсякъде с Africa Twin и варианта му Adventure Sports до уникалния двуколесен SUV X-ADV, NC750X и компактния приключенец CB500X.

Голата гама Neo Sports Café съблича мотоциклета до чист метал. CB1000R и CB1000R Black Edition поставят стиловата лента високо. В близост до тях са CB650R и CB125R – двата пакетирани с висока спецификация и технологичност.

Феновете на custom cool вече имат възможност за двама „бунтовници“, тъй като CMX1100 Rebel се присъединява към CMX500 Rebel.

Тази чисто нова персонализирана машина с голяма мощ, предлага силна, характерна реакция от своя двуцилиндров двигател, усъвършенствана технология за каране и фино управляемо шаси.

Любителите на луксозните мотоциклети също няма да бъдат разочаровани. Към премиум Forza 125 и новата Forza 350 вече се присъединяват от новата Forza 750. Това е нов флагман за високоефективната спортна гама GT Forza, натоварена с технология (включително DCT като стандарт) и луксозен комфорт за двама.

За новите мотоциклетисти са готови за работа общо осем машини, съвместими с лицензи A1: скутерите Forza 125, PCX125, SH125, SH Mode и Vision 110 и мотоциклетите CB125F, CB125R и MSX Grom. Въпреки че всеки предлага своя уникална привлекателност и идентичност, всички те имат общо високо ниво на спецификация, практичност, икономия на гориво, качество на изработката и забавен фактор.