Honda пуска лимитирана реплика на Fireblade SP 100th TT на Макгинес

Мислите ли си, че можете да сте като Джон Макгинес? Е, сега наистина можете да изживеете своите TT мечти.

Honda разкри, че ще построи 30 екземпляра от мотоциклета CBR1000RR-R Fireblade SP, допълнен с името John McGuinness 100th TT Start Replica Edition. Машината е в чест на феноменалните постижения на легендата на състезанията на остров Ман.

Основната визуална разлика от стандартния мотоциклет е дръзката реплика на боята, с която Джон се състезава за своя 100-ти старт в ТТ на остров Ман. Но това е повече от просто боядисана реплика. Има и цял набор от други надстройки, които да добавят към ексклузивността.

„Звездите се наредиха да се върна с Honda Fireblade за моя 100-ти старт в ТТ,“ казва Макгинес. „Това е страхотен мотоциклет и означаваше толкова много за мен през моята кариера. Гордея се с връзката си с мястото му в историята на TT и с това, моята реплика.“

Джон Макгинес е вторият най-успешен пилот в TT на остров Ман за всички времена, след покойния велик Джоуи Дънлоп. Макгинес също е почитан като легенда на шосейните състезания. И също има изключителна кариера на къси писти, като се е състезавал в 24-часови световни състезания за издръжливост като Bol d’Or и Le Mans, 500cc GPs и Daytona 200.

Той е бивш британски шампион в клас 250 куб. см, карал е в World Supersport и завърши трети в British Superstock Championship през 2009 г.

Макгинес дебютира в ТТ на Ман през 1996 г. и печели титлата за най-добър новак в клас 250 куб. см. Три години по-късно той взе първата си победа, 250cc Lightweight TT. През следващите две десетилетия (1999-2019) той натрупа невероятните 47 подиума и 23 победи в TT. Беше и първият, който преодоля бариерата за обиколка от 130 мили в час (209 км/ч.) с Honda Fireblade.

Какво още има в лимитираните 30 бройки.  В допълнение към вече високите спецификации на CBR1000RR-R Fireblade SP, които са в основата на репликата, лимитираното издание на Blade получава пълна реплика на оцветяване, включваща златни детайли и филмова лента, показваща всички ТТ стартове на Джон на Honda. С това репликата е различна от действителния му състезателен мотоциклет, който включваше неговите ТТ стартове с мотоциклети на други производители. Има и логото на неговия спонсор на старт №100.

Има златни ивици на колелата; индивидуално номерирана плоча върху главата; оригинален преден калник от карбон на Honda и карбонов заден къс калник или хугър; капак на задната седалка и висок екран и гуми Metzeler Racetec RR.

При стартиране има екранна анимация „Огнен пръстен“, докато дисплеят се зарежда. Има и лога за 30-та годишнина върху Smart Key и лазерно гравирани върху ауспуха Akrapovic, отбелязващи специалното място на машината в историята на Honda.

И за капак на всичко има подпис на Джон Макгинес върху капака на въздушната кутия. Honda дори предлага възможност за лично предаване на машината на новия собственик от самия Джон Макгинес в Honda Racing UK в Лаут.

Може да се получи и персонализирана постелка за гараж Fireblade, оригинални аксесоари на Honda покривало за вътрешни велосипеди, 3D лазерно гравиран кристал с дизайн на репликата на John McGuinness 100th Start.

Всички запитвания и поръчки за реплика John McGuinness CBR1000RR-R Fireblade SP 100th Start трябва да бъдат през дилърската мрежа на Honda.