Хиляди мотоциклетисти се включиха в „Масово Нощно Каране“ 2018 и подкрепиха призива за по-голяма толерантност Хиляди мотоциклетисти се включиха в „Масово Нощно Каране“ 2018 и подкрепиха призива за по-голяма толерантност

През тази година „Масово Нощно Каране“ отбеляза рекорден брой участници, около 7 000 водачи на две гуми, които преминаха по столичните улици с призив за по-голяма толерантност на пътя. Събитието се организира за четвърта поредна година от най-голямата мотоциклетна организация в страната Sofia Riders.  Шествието не случайно се проведе през нощта, където всички участници почетоха паметта на жертвите на пътя.
Събитието бе подкрепено от зам.-министър на вътрешните работи Стефан Балабанов и рали шампионът Крум Дончев, но не като мотоциклетист, а автомобилист участващ с единствения автомобил, който заедно с Андрей Дянов от Sofia Riders поведоха колоната от мотористи по нощна София.
„Ролята на полицията бе първо да охранява това шествие, с цел да не се допуска инцидент по 19-километровия маршрут из София, второ да демонстрира, че и ние сме зад тази прекрасна идеята на тези млади хора. Подкрепяме ги и искаме тя да стигне до максимален брой български граждани.“, сподели зам.-министър Балабанов
„Призивът ми е да покажем, че всички ние сме част от пътната мрежа. Да бъдем предпазливи, да внимаваме и най-вече да бъдем толерантни. Има място за всички на пътя и най-важното е да стигнем там, за където сме тръгнали, защото ние всички имаме семейство и приятели, които ни чакат.“, каза Андрей Дянов – Sofia Riders.
„Единствено и само силният човек може да бъде толерантен. Той е напълно уверен в себе си и познава изключително добре своя път, цени вярата и добродетелите. В душите на толерантния човек няма и капчица страх! Трябва да осъзнаем, че между нас винаги ще има различия, такова е естеството на живота и ние трябва да приемем това. Вместо обаче да се плашим от различията си и да попадаме в плен на агресията, по-добре е да потърсим общото, това, което ни свързва и да направим така, че да засилим елемента, който ни събира. За да оцелееш, трябва да си силен, а силен ли си, ще можеш да създаваш хармонична среда, в която на всеки ще е добре! Щастлив съм, че станах част от призива за „Толерантност“ на Sofia Riders.”, коментира рали-шампионът след събитието.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *