Harley-Davidson инвестира в електрическите мотоциклети Alta Motors Harley-Davidson инвестира в електрическите мотоциклети Alta Motors

От Harley-Davidson обявиха началото на сътрудничеството с калифорнийската компания Alta Motors, която започва производството на електрическото си семейство мотоциклети Redshift. Ръководството на Harley-Davidson не уточнява колко средства са вложили в акциите младата компания, като целта е да се привлече интереса на младото поколение към марката.

Президентът на Harley-Davidson Мат Леватич казва: „Ние сме убедени, че бъдещето е на електрическите мотоциклети. От тях се интересуват не само млади мотоциклетисти, но и тези, които са изминали хиляди километри с машините. Не, няма да се отказваме от бензиновите мотори с двигатели с вътрешно горене, но това не ни пречи да станем лидери в производството на електробайкове.“

Alta-Motors

Благодарение на новото партньорство, Alta Motors ще има достъп до дилърсктата мрежа на Harley-Davidson, а те от своя страна ще се възползват от разработките на „електриджиите“ за направа на свои модели.

Не трябва да забравяме, че през 2019 г. на конвейера на Harley-Davidson ще започне производство на първия електрически Harley-Davidson Live Wire. Освен това компанията от Милуоки се зарече да пусне 100 нови модела за 20 години. Около един модел ще се създаде цяло семейство, сред което ще бъдат достиженията на инженерите от Alta Motors.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *