Harley-Davidson потвърди идването на Custom 1250 догодина

Компанията Harley-Davidson обяви днес, че дългоочакваният модел Custom 1250 ще се появи през 2021 г.

Harley-Davidson се радва на последователи на различни международни пазари. Емблематичният американски производител на мотоциклети обаче от известно време се бори да увеличи продажбите. По-рано тази година Harley-Davidson отчете първата си тримесечна загуба. Това стана причина за промяна на стратегията на компанията, за и да създаде някои пазарни пазари.

В опит да увеличи продажбите, компанията планира да обнови глобалната си гама с някои нови продукти. Новата гама мотоциклети Harley-Davidson включва адвенчър туръра Pan America и няколко електрически машини. Освен тях, компанията потвърди пристигането на Custom 1250 през следващата година.

Мотоциклетът 1250 Custom беше представен през 2018 г. като прототип и първоначално трябваше да влезе в производство до 2022 г.

Прототипът на Harley-Davidson – Custom 1250 заема няколко елемента за оформяне от модела Fat Bob, като елегантния фар и високо монтираният ауспух. Мотоциклетът разполага с широко кормило, резервоар за гориво с форма на капка, седло от цяла част, странично подвижно рамо и широки гуми с компактни калници. Нийкид стилът и мускулестата стойка придават сила и мощ, а цялостният силует прави мотоциклета да изглежда по-спортен от повечето други мотоциклети на Harley-Davidson.

Harley-Davidson Custom 1250 ще бъде задвижван от същия двигател, който ще задвижва Pan America. Това е V-образен двигател с обем 1250 куб. см. Той ще бъде свързан към шестстепенна скоростна кутия и ще има мощност около 150 к.с. с максимален въртящ момент от 122 Нм. Очаква се моторът да използва и първокласен хардуер, като напълно регулируемо окачване Showa и спирачни апарати Brembo.

Harley-Davidson планира да пусне гол стрийтфайттер Bronx през следващата година, но изглежда компанията е оттеглила тези планове. Това вероятно се наложи заради част от стратегията Rewire, с която компанията ще се съсредоточи върху някои ключови категории и сегменти, за да увеличи продажбите.