Hовият Range Rover SV – иновации и ексклузивност дефинират модерния лукс

С ексклузивни детайли в дизайна и богата гама от материали, новият Range Rover SV от Special Vehicle Operations ще предложи по-голям избор от всякога. Смята се, че той ще може да бъде конфигуриран по повече от 1.6 милиона начина. Първите предварителните поръчки за специалното изпълнение на модела ще са възможни от началото на 2022 г.

Новият Range Rover SV се отличава с внимателно изработени детайли, които демонстрират и допълват модернистичния дизайн на модела. Ексклузивният вид на предната броня и решетката с пет ленти характеризират новия флагман, като долният отвор включва пет прецизно изпълнени метални остриета с пълна ширина. Изящните материали, избрани за неописуемото чувство за допир на притежателите на автомобила, включват гладка керамика, устойчива дървесина и блестящи метали, подчертавайки страстта на Special Vehicle Operations към качество и безкомпромисно внимание към детайла.

Керамика

Новият Range Rover SV е първият от Special Vehicle Operations, който носи новия керамичен кръг, който представлява дизайнерската и инженерна страст на екипа за модерен лукс, производителност и възможности.  С това се въвежда по-лесна модификация на модела ‘SV’, което ще идентифицира всички нови автомобили от семейството на Land Rover и Special Vehicle Operations в бъдеще.

Гладката керамика е също включена вътре, което придава на скоростния лост, Terrain Response и контролите на силата на звука елегантно усещане за деликатно докосване. Тези изключителни компоненти се произвеждат по същите техники като луксозните циферблати. Материалът се отлива под налягане, след което се синтерова при 1500 градуса по Целзий. Прецизна шлайфмашина създава идеално равна повърхност, преди компонентите да бъдат  диамантено полирани или пясъкоструйни, за да се постигне желания гланц или сатенено покритие. Целият процес отнема около десет седмици, включително финалната проверка на качеството.

Довършителните работи с керамично покритие с релефен мозаечен модел също се предлагат като алтернатива на дърво или метал.

Детайлни маркетри

Експертната изработка на Special Vehicle Operations се простира до вътрешните дървени фурнири, включително опционалната мозаечна украса на централната конзола. Изработен от FSC-сертифицирано венге, прецизно подреденият фурнир включва стотици ръчно положени лазерно изрязани парчета, най-малкият от които е с размери само 6 мм на 8 мм. За автомобилите с дълго междуосие, специфицирани с четириместния SV Signature Suite, инкрустрацията се простира от предната част на купето, чак до вратата на хладилника отзад, преминавайки през централната конзола на всички хоризонтални повърхности, включително електрически разгъваемата клубна маса.

Меки кожи

Стандартно Range Rover SV разполага с монотонен салон от полуанилинова кожа с уникално оформени седалки и специфични SV орнаменти. Предлагат се и опции с почти анилин с естествено покритие и тактилност на мебелна кожа: по-мека, с по-малко обработки и по-малко пигментация за по-естествено усещане, като същевременно отговарят на взискателните стандарти за издръжливост на Land Rover.

Устойчив Ultrafabrics

За първи път, клиентите на Special Vehicle Operations могат да персонализират Range Rover с алтернатива на устойчива кожа, като изберат опцията Light Cloud и Cinder Grey Ultrafabrics с интериорната гама SV Intrepid. Отличаващ се с техническа естетика, този полуретанов материал има всички тактилни качества на кожата, но е с 30% по-лек и генерира само една четвърт от CO2 при производството си. Това се допълва от текстил Kvadrat Remix върху облегалките и подглавниците.

Метално покритие

Екстериорът на новия Range Rover SV е подобрен от лъскава метална облицовка с Atlas Silver или антрацит на решетките, долната част на багажника, задната част и отстрани на купето с лазерно гравираното лого на SV.

Ексклузивни колела

Опционалните 23-инчови ковани джанти Diamond Turned Dark Grey Gloss, проектирани специално за новия Range Rover SV, са сред 13-те различни възможности, които могат да бъдат посочени в зависимост от задвижването и темата на дизайна. Десетте им спици включват опционалностите Bright Atlas Satin Silver, Narvik Black Gloss или Corinthian Bronze Satin.

Индивидуално боядисване

Новите клиенти на Range Rover SV могат да избират от селекция от стандартна цветова палитра на Range Rover или един от допълнителните 14 цвята в SV Bespoke Premium Palette, която включва гама от гланц и изискани сатенени покрития. Клиентите могат също да посочат контрастен покрив в Narvik Black или Corinthian Bronze (тема само за SV Serenity), в зависимост от избрания цвят на каросерията.

Подбрани дизайнерски теми

Специалните SV Serenity и SV Intrepid дизайнерски теми са от ключово значение за персонализиране на новия New Range Rover SV. Тези теми могат да се ползват независимо от интериора или екстериора, или да се прилагат като една тема в целия автомобил. Съществуват общо седем различни комбинации, между които клиентите да избират.

Фокусирана върху безупречния лукс темата SV Serenity се основава на детайлите на екстериора Atlas Silver с изтънчени акценти от коринтски бронз, включително останалите контрастни акценти на покрива и колелетата, докато елементите от темата SV Intrepid – Anthracite и Graphite Atlas, правят новия Range Rover SV с по-загадъчен и динамичен характер.

Отвътре тези дизайнерски теми въвеждат контрастни двуцветни цветови решения, които подчертават фокуса на интериора – задните седалки за SV Serenity, предните за SV Intrepid. В допълнение, интериорът на SV Intrepid разполага с правоъгълна перфорация за специфичните SV седалки, предлага прогресивната опция Ultrafabrics и включва Satin Black керамични контроли на мястото на Gloss White.

Range Rover SV – възможен за поръчка от началото на 2022 г.

Новият Range Rover SV ще е наличен за поръчка от началото на 2022 г., когато ще бъдат потвърдени окончателните цени и спецификации за всеки един пазар. Той ще се предлага както в стандартна, така и в дълга база. Клиентите на дългото междуосие ще имат опцията  и да посочат четириместния SV Signature Suite с електрически разгъваемата клубна маса и интегриран хладилник.

Изборът на мощни и ефективни двигатели ще включва усъвършенствания нов 530PS V8 Twin Turbo бензин, 510PS Extended-Range plug-in хубрид (само за SWB) и ефективния D350 двигател  Ingenium дизел.