Ford Mustang за седма поредна година е най-продаваното спортно купе в света

Седма поредна година Ford Mustang (отбелязъл своя 58-ми рожден ден на 17 април 2022), е най-продаваният спортен автомобил в света, според анализираните от Ford последни данни на S&P Global Mobility за регистрациите на нови леки автомобили.

Mustang запазва своята корона през 2021, благодарение на изключителните Mustang Mach 1 с 5,0-литров V8 двигател и Mustang Shelby GT500, най-мощният Ford и най-модерният Mustang създавани някога.

Според данните на Ford 76% of световните продажби на модела са реализирани в САЩ. Други пазари, отбелязват сериозен ръст в продажбите на Mustang през 2021, като Нова Зеландия с 54.3%, Бразилия, с 37.3%, и Южна Корея, с 16.6%.

Ford Mustang е безапелационен лидер за 2021 г. и в България. Продажбите на спортния модел на Ford за миналата година са 40% от сегмента на спортните купета в страната.

Ford ще предложи нови специални издания на автомобилните ентусиасти, като Mustang Ice White (Mustang Mach-E включително) и GT California Special, с които да затвърди своята водеща позиция в продажбите на спортните автомобили.

В допълнение през 2022 година Mustang ще носи и нови цветове като Atlas Blue Metallic, Cyber Orange Metallic Tri-Coat, Dark Matter Gray Metallic, Eruption Green Metallic, Grabber Blue Metallic и  Mischievous Purple Metallic.

Междувременно бе обявено, че Ford Mustang Mach-E вече е с увеличен капацитет за теглене на ремарке със спирачки. Всички варианти на модела, които са оборудвани с батерия за удължен пробег, вече официално могат да теглят до 1000 кг. ремарке със спирачки, независимо дали са със задно задвижване или задвижване на всички колела. Този капацитет на теглене е достатъчен, за да позволи на клиентите да теглят малка или средна по размер лодка.

Заедно с подобряване на теглителната си сила, електрическият SUV на Ford, сега е с намалено време за зареждане до 80-90% от капацитета на батерията и вместо 52 минути, днес са нужни само 15 минути.

За да предложи още по-комфортно пътуване, особено в „тръгни и спри“ трафик, инженерите на Ford въведоха промени в настройките и усъвършенстваха системата за рекуперация на енергията, с което “1-Pedal Drive” шофирането на Mustang Mach-E предлага по-комфортно управление и плавно спиране при ниски скорости в натоварения градски трафик.

Ford Mustang Mach-E се продава в Европа повече от година и продължава да печели нови клиенти. Около 88% от клиентите, които са закупили електрическия SUV на Ford са от други автомобилни марки, привлечени от дръзкия и спортен стил, гамата на модела и забавлението от шофирането.

Настоящите собственици на Mustang Mach-E също ще се ползват от последните промени, чрез надграждане на софтуера или хомологацията и с бъдещи „over-the-air” обновявания, планирани да поддържат непрекъснатото усъвършенстване на Mustang Mach-E.