Ford E-Transit се утвърди като лидер на пазара на изцяло електрически товарни ванове

Една година след дебюта си в Северна Америка ванът Ford E-Transit се утвърди като лидер на пазара на изцяло електрически товарни ванове.

E-Transit е най-продаваният електрически товарен ван в САЩ и Канада, както и лидер по продажби в Европа. Тъй като търсенето на превозното средство нараства, миналата седмица Ford обяви, че от следващия месец ще увеличи производството на E-Transit в завода на компанията в Канзас Сити.

„Бизнесът се стреми да възприеме електрическата технология на батериите в световен мащаб, а E-Transit – заедно с Ford Pro – универсално звено за софтуер, услуги и системи за зареждане – е в челните редици на тази революция“, каза Тед Канис, главен изпълнителен директор на Ford Pro. „През първата си година на пътя E-Transit оказа значително влияние, а ние тепърва започваме.“

Докато други автомобилни производители все още обявяват планове за въвеждане на електрически ванове на пазара, E-Transit е направил сериозен напредък в разпространението на електрическите превозни средства. В САЩ до Декември 2022г. са продадени 6500 вана E-Transit – включително във всички 50 щата – което представлява повече от 60% от пазара на електрически ванове.

В Съединените щати и Канада клиентите на E-Transit са изминали най-малко 12 милиона мили от появата на изцяло електрическия ван през февруари 20225 г. За това време данните от Ford Pro E-Telematics показват, че водачите на E-Transit са спестили повече от 745 000 галона бензин и над 4,3 милиона килограма CO2 в сравнение със съпоставими по размер ванове Transit, задвижвани с бензин.

Многофункционалните ванове, включващи модели с шаси кабина предлагат на клиентите осем конфигурации за обслужване на широк спектър от видове дейности, което помага на компанията да се превърне в пазарен лидер в 28 от 30-те области, признати от S&P Global.