Firestone пуска Roadhawk 2 ENLITEN – нова туринг гума с най-високо ниво на сцепление на мокра настилка, по-дълъг пробег и оптимизиран разход на гориво

  • Новата лятна гума Firestone Roadhawk 2 ENLITEN предлага най-високо ниво на сцепление върху мокра настилка, 20% по-дълъг пробег в сравнение с оригиналната Firestone Roadhawk и намаление на съпротивлението при търкаляне с 12%, оптимизирайки разхода на гориво/енергия.
  • Благодарение на интегрираната технология ENLITEN, гумата постига значителни подобрения в производителността спрямо предишното поколение на Firestone Roadhawk, гарантирайки в същото време, че новата Firestone Roadhawk 2 ENLITEN е готова за EV.
  • Най-новата гума от Firestone ще бъде налична от януари 2024 г. в 19 размера повече от оригиналната Firestone Roadhawk.

 

Firestone обяви пускането на пазара на Roadhawk 2 ENLITEN – наследник на лятната туринг гума Roadhawk. Разработена с иновативната технологична платформа за гуми ENLITEN, най-новата гума от Firestone осигурява най-доброто в класа сцепление върху мокра настилка, увеличен пробег и подобрен разход на гориво/енергия, в сравнение с предишното си поколение. Най-новото допълнение на Firestone също така е готово за EV.

Подобрена производителност за справяне с ежедневните предизвикателства

С натоварения трафик, внезапното спиране и скоростта на магистралата, които са част от ежедневната комбинация от предизвикателства по пътищата, Firestone Roadhawk 2 ENLITEN позволява на шофьорите да запазят контрола по време на ежедневните си пътувания.

Гумата е проектирана с ENLITEN, комбинация от авангардни технологии, осигуряващи максимална безопасност, изключителна производителност на гумата и подобрени характеристики за устойчивост. В случая на Firestone Roadhawk 2 ENLITEN, това е комбинирано с иновативна технология за смесване и интегриране на NanoPro-Tech, съединение с високо съдържание на силициев диоксид, което осигурява стабилна устойчивост на абразия и по-дълъг пробег.

Резултатът е гума със значителни подобрения в производителността от предишното поколение на Firestone Roadhawk. Firestone Roadhawk 2 ENLITEN предлага най-доброто в класа си сцепление върху мокра настилка, което е удостоено с етикет A-клас на ЕС, заедно с 20% по-дълъг пробег от оригиналния Firestone Roadhawk2. Това е комбинирано с 12% намаление на съпротивлението при търкаляне, осигуряващо оптимизиране на автомобилната консумация на гориво/енергия2.

Благодарение на използването на ENLITEN в най-новата версия на Firestone – която е разработена в базирания в Рим, Италия, R&D център на Bridgestone – гумата е готова за EV. Това означава, че е в състояние да отговори както на общите изисквания за ефективност на всяко превозно средство, така и на специфичните изисквания на електрическите превозни средства.

Увеличено покритие, представляващо 90% от общия пазар за летни гуми, позиционирани в средния клас

Най-новата гума от Firestone се предлага от януари 2024 г. в Европа и Близкия изток в размери от 17” до 21”. С 19 допълнителни размера в сравнение с оригиналния Roadhawk, Firestone Roadhawk 2 ENLITEN стартира с повишен фокус върху сегмента HRD/HRD+ и покрива 90% общия пазар за летни гуми, позиционирани в средния клас. Размерите от 16“ ще бъдат налични от януари 2025 г., като по този начин общият брой налични размери ще достигне 112.