Есенни емоции с новия брой 107 на Moto Club

Както е тръгнало, октомври ще е  моторджийски месец. С топло и слънчево време, само за каране. И в това прекрасно есенно време, от няколко дни в разпространителската мрежа е новият брой 107 на Moto Club.
Броят е пълен с премиери, юбилейни и лимитирани серии на мотоциклети.  Такъв е например новото ендуро Yamaha WR250F. И ако този „кален“ мотор и със скромна мощност, то какво ще кажете за Aprilia RSV4 X. Лимитираната серия от 10 мотоциклета с мощност 225 к.с. отдавна е продадена. Но за такъв як мотоциклет си струва разказа. Още повече, че два от тях са на Андреа Яноне и Макс Биаджи.
И от Honda честват юбилей – 50-години от раждането на първия 4-цилиндров редови двигател. А също и 50 години от раждането на Honda CB750 – първият супербайк.Той сложи основата на цял нов клас мотоциклети. Пак от Honda дойде обновление на двете версии Africa Twin.  Става дума за CRF1100L и за напълно оборудвания за дълъг път Adventure Sports.

Като стана дума за супербайк,  то правим тест на BMW S1000RR. Тестовата машина не е като онази, която кара Том Сайкс в WSBK, но става за високи скорости.

В списанието имаме специални репортажи. дин от тях е от купона на Moto Guzzi в Мандело дел Ларио. Другият – от традиционното състезание на пътните полица и в Плевен…
А, като стана дума за спорт, то се връщаме години назад, за да припомним за един легендарен мотоциклетен и автомобилен състезател Йордан Топлодолски. Той не само е печелил трофеи и титли, но е подготвял и други да го правят. Ще разберете как.
А пък колко шампиони има в списанието! Това е 8-кратния Марк Маркес, който защити титла в MotoGP. Пета поредна титла взе Джонатан Реа в WSBK. Тони Боу взе 13-а поредна в триала. И нашите шампиони на писта и на Супермото сложиха короните си. Техният сезон също завърши.
Може би ще ви изненада новата цена на списанието – 3.50 лв. Няма как, поскъпна цената на хартията, на печата… На предишната от 2 лв. не се издържа.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.