e:Ny1: Следващият електрически автомобил на Honda комбинира комфорт, ефективност и технология в стилен SUV

e:Ny1 е изцяло електрически, компактен SUV, който предлага запазената марка на Honda за динамика, отзивчиво управление и първокласни нива на комфорт при пътуване

Интелигентният пакет, базиран на изцяло новата платформа e:N Architecture F, включва 68,8 kWh батерия за AER от 412 км

Въвежда се изцяло нов дизайнерски език за EV на Honda чрез бели емблеми, детайли и нов надпис на Honda в задната част на автомобила

Honda разкри второто си изцяло електрическо превозно средство, e:Ny1, на своето европейско медийно събитие в Офенбах, Германия. Това е вторият чист EV на марката, който пристига в региона. Той следва радушно приетия и популярен градски автомобил Honda e, и е проектиран да отговори на нарастващото търсене на клиенти за изцяло електрически SUV автомобили от B-сегмента.

e:Ny1 предлагайки свеж, отличителен дизайн и най-новата усъвършенствана технология. Следва философията на Honda за развитие, ориентирана към човека. Възползва се максимално от изцяло електрическото задвижване на модела, за да достави SUV със забавна за шофиране динамика, гладка и изискана возия, и интуитивна гъвкавост.

Смелата и изтънчена външна естетика се създава от къс преден надвес, големи колела и широка следа. e:Ny1 също дебютира с изцяло нова електрическа идентичност за Honda, с бели лога „H“ около автомобила, включително емблемата на носа, централните капачки на джантите и волана. В допълнение, нов шрифт изписва „Honda“ на вратата на багажника. Този надпис ще присъства в бъдещите електромобили на марката.

e:Ny1: The next all-electric vehicle from Honda combines comfort, performance and technology

Интелигентният пакет на компонентите на електрическото задвижване гарантира, че e:Ny1 предлага забележително вътрешно пространство и комфорт. Изцяло новата централна конзола разполага с просто оформление на лесно достъпни бутони, множество опции за съхранение и безжично зареждане. Изчистеното табло, покрито с голям 15,1-инчов сензорен екран, осигурява достъп до изчерпателен набор от опции за инфоразвлечение и шофиране.

e:Ny1 е изграден върху новоразработената e:N Architecture F на Honda, платформа с предно задвижване. Тя е фокусирана върху три основни атрибута: специална структура на каросерията с висока твърдост, нисък център на тежестта и внимателно управлявана аеродинамика под пода за да се гарантира, че този SUV осигурява забавно и вдъхващо увереност шофиране.

В допълнение, платформата включва високоефективен, лек три в едно интегриран задвижващ блок, електрически мотор и скоростна кутия. Той генерира максимална мощност от 150 кВт, 310 Нм въртящ момент и е проектиран да осигурява плавно и удобно ускоряване и намаляване на скоростта. Под пода се намира литиево-йонна батерия с голям капацитет, която осигурява до 412 км (WLTP) пробег и възможност за бързо зареждане с постоянен ток. Това може да стане от 10 до 80% само за 45 минути.

Изцяло новото шаси, разработено специално за акумулаторни електрически превозни средства, осигурява подобрена устойчивост на усукване. Ключът към това е стоманата с висока якост, използвана в 47% от тялото на e:Ny1 (като тегло). Наред с новата платформа и задвижване, те се комбинират, за да предложат динамичното представяне, изключителния комфорт и финес, които водачите очакват от най-новия EV на Honda.

 

„E:Ny1 е логичната следваща стъпка в нашето път към електрификация в Европа“, каза Том Гарднър, старши вицепрезидент в Honda Motor Europe Ltd. „Нашата философия за развитие съчетава интелигентна, ориентирана към клиента технология с красив дизайн и забавна за шофиране динамика. Този най-нов SUV илюстрира ангажимента на Honda към електрификацията и е най-новата стъпка в пътя на Honda към нея.“