EICMA 2023: Първи макси-скутер на компанията Hero – Xoom 160

Hero MotoCorp навлиза в сегмента на макси скутерите с новия Xoom 160.

Hero MotoCorp представи мото-скутера Xoom 160 на EICMA 2023, заедно със скутера Xoom 125R. Това е първият случай на Hero, който разширява портфолиото си от скутери над 125 куб. см и влиза в сегмента от 160 кубика.

Xoom 160 получава 156-кубиков двигател с течно охлаждане, който е различен от двигателя, който работи на Xtreme 160R 4V. Той има мощност 14 к.с. при 8000 об/мин и 13,7 Нм при 6500 об/мин. Това е много добра мощност за макси скутер. Hero все още не разкрива пълните спецификации за своя нов 160-кубиков макси-скутер.

Скутерът също така разполага с i3S на Hero (система за безшумно стартиране и спиране) заедно с 14-инчови гуми с блокова шарка на протектора. Има безключово запалване, дистанционно отваряне на седалката и функция за интелигентно намиране.

Дизайнът на скутера наподобява донякъде X-ADV на Honda, който се продава на избрани европейски и азиатски пазари. Hero също претендира за функционалност за навсякъде на Xoom 160, която остава да бъде тествана. Скутерът има собствено тегло 141 кг.

Високата и елегантна предна престилка има дизайн в стил ADV, с двукамерни LED фарове и предно стъкло, което осигурява добро присъствие. Стъпаловият дизайн на скутера добавя и практичността. Скутерът се движи с телескопична вилка отпред и моноамортисьор отзад.

Задната част е ъглова, с изместена нагоре задна седалка и LED задна светлина. Характеристиките включват също конзола с цифрови инструменти и Bluetooth връзка и навигация завой след завой.