EICMA 2022: Kymco демонстрира актуализирани RevoNEX и SuperNEX

Тайванската фирма Kymco разкри най-новите си електрически концепции RevoNEX и SuperNEX на търговското изложение EICMA. Те са както се вижда,  доста привлекателни.

Електрическият супербайк SuperNEX беше представен за първи път през 2018 г. и беше последван година по-късно от голия RevoNEX през 2019 г. с обещанието за пускане на модел през 2021 г.

Сега председателят на Kymco Ален Ко представи силно актуализирани версии и на двата модела. За тях няма много информация, а и не се съобщава дата за пускане на пазара.

Най-впечатляващата част от дизайна е каросерията тип „пчелна пита“, която не само изглежда добре, но и очевидно действа като въздухозаборник за охлаждане на двигателя и батерията.

И двата мотоциклета са получили аеродинамични крила – задължителният аксесоар за каросерията за всеки амбициозен производител на спортни мотоциклети. Те интелигентно включват предните мигачи.

Те също така моторите са радиални спирачни апарати Brembo с масивни двойни предни дискове и обърнати надолу вилки. Има и добре изглеждащо TFT табло и при двата варианта.

За добавка към спортното изживяване при каране, и двата модела получават и конвенционален лост за превключване на скоростите. Не е ясно обаче колко предавки ще имат и дали лостът е свързан със скоростна кутия или емулатор на скоростите.

Няма обявена мощност, производителност, време за зареждане, обхват, цена или каквато и да е информация за цената и наличността, но и двата мотоциклета са оборудвани с пътни принадлежности като табели за регистрационен номер, светлини и мигачи.