EICMA 2022: Fantic пускат първия си двуцилиндров мотор – Caballero 700 Scrambler

Fantic разкриха първата си двуцилиндрова машина от съвременната ера със 700-кубиков двуцилиндров двигател – Scrambler, която се присъединява към тяхната гама Caballero.

Fantic се възползват максимално от партньорството си с Yamaha, обявено в началото на 2021 г. Мотоциклетът използва 689-кубиковия двигател с Euro5 и течно охлаждане, който е в MT-07, Ténéré 700 и R7.

Не е имало пренастройка и на двуцилиндровия CP2, тъй като от Fantic твърдят, че Caballero ще се появи в шоурумите през април следващата година с мощност 75 к.с. и 67,7 Нм въртящ момент, идентичен с R7 и значително повече от 40 к.с. и 42 Нм въртящ момент на Caballero 500 Scrambler.

Caballero 700 разполага със същите 19-инчови предни и 17-инчови задни алуминиеви джанти със спици като неговия брат с малък обем. Двигателят се намира в рамка, изработена от CrMo стомана, прикрепена към алуминиево люлеещо се рамо. Така междуосието е 1460 мм – с 35 мм по-дълго от версията 500.

Една от най-очевидните разлики между двата скрамблера е изпускателната система. Новата настройка две в едно в две се движи под двигателя, над люлеещото се рамо, за да излезе в приблизително същата позиция. И двете машини имат височина на седалката около 830 мм.

Свързващата рамка към колелото ще бъде 45 мм обърната вилка, произведена от VRM-Marzocchi. Италианският производител доставя и задния моношок с регулиране на предварителното натоварване.

Brembo е производител на спирачни апарати с четирибутален блок, захващащ 330 мм преден диск и двубутален, 245 мм диск отзад.

Още една премиера за Fantic – ABS при завой ще бъде стандартно за Caballero 700. Системата ще усети ъгъла на накланяне на мотоциклета и съответно ще прецизира реакцията на спиране.

Контролът на сцеплението също прави своя дебют в гамата Fantic, заедно  с три режима на водача – шосе, офроуд и персонализиран. Те се комантват от 3,5-инчов TFT дисплей с Bluetooth връзка.

14-литровият резервоар за гориво може да е малък, въпреки че заявените 180 кг собствено тегло трябва да се окажат конкурентни, когато става въпрос за пътуване до работното място или малко излизане извън града.