EICMA 2022: Ducati показа три модела от Scrambler гамата си за 2023 г.

Ducati обяви новата си гама Scrambler за 2023 г. по време на изложението в Милано, с малки технически актуализации и стилистични промени в три модела. Те са с по-лек двигател и шаси в сравнение с предишните поколения.

Не е изненада, че Scrambler за 2023 г. все още ще разполага с двуцилиндровия двигател Desmodue. Той обаче е с нови капаци за вече по-малките съединител и алтернатор, които имат лого „X“. Самият съединител вече разполага с осем диска и по-леко усещане, което изисква по-меко боравене на лоста.

Освен това двигателят е с 2,5 кг по-лек от Desmodue от предишното поколение Scrambler. Така той допринася за общото намаление на тегло на мотоциклета от 4 кг. Други спестявания на тегло са направени в шасито, което включва ново люлеещо се рамо. Сега то е комбинирано със заден амортисьор, който е разположен по-централно от преди.

От Ducati твърдят, че е постигнато „по-спортно усещане“ за Scrambler 2023, благодарение на отделянето на задната подрама от основната рамка, а новият монтиран на лагер барабан за превключване позволява по-плавни превключвания.

По електронен път се въвежда ride by wire, както и Ducati Traction Control и два избираеми режима на каране: Road и Wet. Освен това ABS за завой идва като стандарт. Има възможност за куикшифт, въпреки че това е стандартно само за един от трите модела.

Ducati Scrambler Icon

Първият от моделите е Icon, който включва нов резервоар за 2023 г. Ducati казват, че този „нов резервоар е елементът, който оформя концепцията за персонализиране“ на Icon. Част от това са цветните части, които са сменяеми капаци. По подобен начин капаците на фаровете, етикетите на колелата и калниците са сменяеми.

Има и шест нови цвята за Icon 2023, които са взаимозаменяеми в различни козметични компоненти и позволяват девет различни ливреи да бъдат приложени към мотоциклета.  Ергономично, Icon е с по-ниска позиция на кормилото, която също е по-близо до ездача. Седалката вече е залепена в по-рационализиран вид.

Ducati Scrambler Nightshift

Nightshift е „най-елегантният сред предложенията в гамата Ducati Scrambler 2023. Поне така твърдят от марката. Nightshift разполага с „усъвършенствано“ седло, проектирано да насочва към кафе рейсър стил със зашита тъмна кожа.

Nightshift също така включва странични регистрационни табели, минимален преден калник, без заден калник и малки LED мигачи.

Джантите за 2023 вече са напълно затъмнени, докато тялото е оцветено в „Nebula Blue“. Nightshift разполага с подобни ергономични характеристики като преди, с ръкохватки с променливо сечение, които са плоски, и огледала в края на лентата.

Ducati Scrambler Full Throttle

Full Throttle е единственият модел, който се предлага с гореспоменатия куикшифтър като стандарт. Той също така включва регистрационни табели с #62, поставени върху тях. Това е намек за произхода на Scrambler през 1962 г.. Има и предпазна плоча в стил флат трак.

Има и „спортен стил“ седалка с вдъхновена от състезанията ливрея „GP19 Red/Dark Stealth“, скъсен преден калник, без заден калник и червени етикети на колелата.

Състезателната тема продължава с Full Throttle благодарение на шумозаглушител Termignoni, LED индикатори от Ducati Performance и по-спортна позиция на каране.