EICMA 2022: Милано отново е център на света мотоциклетите и двуколесните

Днес бе открито 79-ото издание на Международното изложение за мотоциклети и двуколесни возила. Отново изложението е в в Милано, в изложбения комплекс Fiera Milano Rho. Това е годината на EICMA EFFECT. Това е целта, а също и мотото, избрано от организаторите за популяризиране на салона, който ще продължи  до неделя, 13 ноември.

Като по традиция изложението носи на сценатата си шоуто и състоянието на изкуството на индустрията в бранша. Първият „ефект“ от събитието вече е в цифрите. На  EICMA 2022 ще бъдат представени 1370 марки, 59% идващи от чужбина, представляващи 45 различни нации. Данните преди Covid, които отново потвърждават привлекателността и уместността на изложбения модел EICMA. Инструмент, оценен от компаниите в сектора на мотоциклетите и велосипедите, които населяват шест павилиона в панаирните площадки на Милано тази година, отбелязват солиден ръст от 35% спрямо този през 2021 г. по отношение на броя на заетите квадратни метри.

Последователни и важни са възвръщането сред производителите. Но значително е и присъствието на новите присъствие. Повече от 20% от изложителите са решили да участват и да покажат на EICMA за първи път плода на собствените си инвестиции.

Стартът беше даден днес с ексклузивният ден,  запазен за медиите. Утре, в сряда входът е запазен за десетките хиляди вече акредитирани индустриални оператори, журналисти и комуникационни специалисти. Двудневно събитие с над 70 официални пресконференции, продуктови презентации, конференции и посещения на институции, събития на щандовете, нетуъркинг дейности и бизнес срещи, потвърждаващи b2b природата и институционалната стойност на EICMA.

От четвъртък, 10 ноември  до неделя, 13 ноември, изложението е дадено на широката публика от ентусиасти с всички успешни елементи на събитието: новости, предварителни прегледи, забавления и посещения на известни пилоти от спорта и личности от шоубизнеса. Най-подходящата алхимия да събуди отново онзи EICMA ЕФЕКТ, причинен от опита от посещението вътре и извън павилионите.

Точно външната зона – MotoLive ще продължи да бъде една от най-вдигащите адреналин безплатни атракции на EICMA с акробатични изпълнения с мотоциклет,  забавления, шоута на живо, мотоциклетни състезания в офроуд арената и присъствието на национални и международни състезатели. Външните пространства също ще бъдат домакини на зони за тестване на мотоциклети, тестови карания на eBike и други инициативи, насърчавани от изложителите. Сред тазгодишните новости ще бъде и истинска фото кабина, където посетителите ще могат да се снимат в изражението, което най-добре представя и разказва за техния EICMA ЕФЕКТ и да запазят този спомен завинаги.

И накрая, благодарение на стратегическото сътрудничество и подкрепата на ITA, Италианската търговска агенция, публиката ще намери сред различните предложения за посещения и специална зона, посветена на най-иновативните италиански стартиращи фирми в сектора, уникална възможност за млади предприемачески реалности За да се насладите на видимостта, предлагана от изложението, и да се представите на международните пазари.