EICMA 2021: Royal Enfield представи концепцията SG650

На днешния прес ден на EICMA в Милано, Royal Enfield  представи радикален 650-кубиков двуцилиндров концептуален круизър. Целта на модела е да проучи възможните посоки, в които могат да поемат бъдещите мотоциклети на индийската компания. Името му е SG650, той е базиран на популярните ретро роудстъри на фирмата. Създаден е от дизайнерския екип, ръководен от Марк Уелс – шеф на дизайна на Royal Enfield.

Проектът бе да се изгради уникален концептуален мотоциклет, който отдава почит на богатата история на Royal Enfield, но който не е обременен от миналото. „Нео-ретро“ интерпретацията разширява границите. Затова SG650 е интригуваща смесица от ново и старо. Джантите на колелата имат интегриран ABS, например има обърнати предни вилки, докато бутоните на превключвателя и дори резервоарът за гориво са прецизно изработени от твърда заготовка. За разлика от тях, задното окачване с двоен амортисьор, класическата рамка с „примка“ и ръчно зашитата кожена седалка са поклон към миналото на Enfield.

Друг нов мотоциклет на Royal Enfield е Special Edition 650 Twins. С това компанията се гордее, а с нейната история, започнала от 1901 г., Royal Enfield очаква с нетърпение да отпразнува своя 120-ти юбилей грандиозен начин. Част от плана е да представи специално 120-то юбилейно издание на своите флагмани 650-кубиковите двуцилиндрови Interceptor и Continental GT. Те ще се предлагат само в ограничен брой.

Special Edition 650 Twins получава множество козметични актуализации, включително нова цветова тема. Ново лого на изданието „120th Anniversary“ може да се види отгоре на резервоара за гориво. Има и златни ивици, които се наричат ​​​​мадраски ивици. Отстрани на резервоара за гориво има нова кръгла 3D значка с лого RE. Мотоциклетът се задвижва от 648-кубиков редови двуцилиндров двигател с въздушно охлаждане, който генерира 47 к.с. максимална мощност при 7150 об/мин и 52,3 Nm пиков въртящ момент при 5150 об/мин. Той е съчетан с 6-степенна скоростна кутия с постоянна мрежа.

Круизърът Super Meteor 650 на Royal Enfield също направи премиера на EICMA. Той ще бъде новият флагман на компанията. Моторът е идеален за пътуване на дълги разстояния и взима някои стилизиращи елементи от Meteor 350. Що се отнася до хардуера, Super Meteor ще използва същия двигател като 650 Twins. Велосипедът има ретро профил с функции като кръгъл фар, кръгли огледала за обратно виждане и широки задни калници. Отпред се вижда голямо предно стъкло, което е както функционално, така и визуално подходящо. Потребителите могат да очакват комфортно возене, тъй като моторът има изтеглени напред стъпенки и ергономично кормило.