EICMA 2019: Peugeot с електрическа гама за всичко и нов Metropolis RS

Peugeot Motorcycles представи на EICMA 2019 цяла гама електрически мотоциклети за всякакви дейности. Световната премиера на марката обаче бе Metropolis RS Concept. Тези машини за 2020 г. бяха представени от CEO на компанията Константин Самби.
Той каза, че Kisbee е най-продаваният 50-кубиков скутер в Европа. Марката навлиза в Тайланд догодина и отбеляза 90% ръст в Китай. За следващата година е готви нова атака.
Peugeot представи на EICMA 4-то поколение от гамата електрически скутери e-LUDIX. Бяха изложени скутери, оборудвани за различни дейности. Единият е предназначен за доставки. Другият е e-Ludix Cargo  с багажник и възможност да превозва товари до 25 кг. Третият е e-Ludix Sharing (споделяне) с втора батерия и по-дълъг. Това е мотор за споделено пътуване.
Всички са с подвижна батерия, която се презарежда навсякъде като мобилен телефон. Четири цвята и четири режима на каране – Boost, Crawl, Go и Cruise. Моторът е по-голям от 4 к.с. е достъпен за 14-годишни, но само в континентална Европа. За България това не важи. Теглото от 88 кг включва батерията от 11 кг, а пробегът е 50 км  (31 мили) и ще бъде пълна с 80% за четири часа.

Peugeot Metropolis RS Concept имаше световна премиера. Това е свързана и технически усъвършенствана машина със системата i-Connect. Тя е еквивалентна на i-Cockpit от автомобила Peugeot 308, предлагащ екран за каране на главата. Редизайнът на каросерията на три колела води до по-мускулест вид. Peugeot Metropolis Ultimate е новото попълнение в гамата с два модела – Sport и Business. Двата Metropolis са триколесни с 400-кубиков двигател, достъпен с шофьорска книжка. И двете имат едни и същи вибрационни филтри, ABS, хендс фри стартиране, регулируемо предно стъкло и достатъчно място под седалката за два шлема, единият фулфейс. Peugeot Pulsion пък използва 125-кубиков двигател с електронно впръскване, генериращ 14,4 к.с. и 11,9 Нм въртящ момент.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.