EICMA 2019: Peugeot с електрическа гама за всичко и нов Metropolis RS EICMA 2019: Peugeot с електрическа гама за всичко и нов Metropolis RS

Peugeot Motorcycles представи на EICMA 2019 цяла гама електрически мотоциклети за всякакви дейности. Световната премиера на марката обаче бе Metropolis RS Concept. Тези машини за 2020 г. бяха представени от CEO на компанията Константин Самби.

Той каза, че Kisbee е най-продаваният 50-кубиков скутер в Европа. Марката навлиза в Тайланд догодина и отбеляза 90% ръст в Китай. За следващата година е готви нова атака.

Peugeot представи на EICMA 4-то поколение от гамата електрически скутери e-LUDIX. Бяха изложени скутери, оборудвани за различни дейности. Единият е предназначен за доставки. Другият е e-Ludix Cargo  с багажник и възможност да превозва товари до 25 кг. Третият е e-Ludix Sharing (споделяне) с втора батерия и по-дълъг. Това е мотор за споделено пътуване.

Всички са с подвижна батерия, която се презарежда навсякъде като мобилен телефон. Четири цвята и четири режима на каране – Boost, Crawl, Go и Cruise. Моторът е по-голям от 4 к.с. е достъпен за 14-годишни, но само в континентална Европа. За България това не важи. Теглото от 88 кг включва батерията от 11 кг, а пробегът е 50 км  (31 мили) и ще бъде пълна с 80% за четири часа.

Peugeot Metropolis RS Concept имаше световна премиера. Това е свързана и технически усъвършенствана машина със системата i-Connect. Тя е еквивалентна на i-Cockpit от автомобила Peugeot 308, предлагащ екран за каране на главата. Редизайнът на каросерията на три колела води до по-мускулест вид. Peugeot Metropolis Ultimate е новото попълнение в гамата с два модела – Sport и Business. Двата Metropolis са триколесни с 400-кубиков двигател, достъпен с шофьорска книжка. И двете имат едни и същи вибрационни филтри, ABS, хендс фри стартиране, регулируемо предно стъкло и достатъчно място под седалката за два шлема, единият фулфейс. Peugeot Pulsion пък използва 125-кубиков двигател с електронно впръскване, генериращ 14,4 к.с. и 11,9 Нм въртящ момент.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020   От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители.        На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година.        Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020 От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители. На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година. Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Автомобили Aug 10, 2020 0