EICMA 2018: Електрически мотоциклет Arc Vector от Jaguar Land Rover за $ 117 500 EICMA 2018: Електрически мотоциклет Arc Vector от Jaguar Land Rover за $ 117 500

Британският електрически мотоциклет Arc Vector се превърна в една от сензациите на EICMA 2018. Моторът не е толкова шокиращ с външния си вид, колкото с цената си – 117 500 долара. Машината е проект на Jaguar Land Rover, а по-точно на един от фондовете – InMotion Ventures, който се занимава с инвестиции в нови за компанията сегменти на пазара. С него автомобилния гигант иска да се набърка в света на мотоциклетите.

Arc Vector е построен с електромотор с мощност 127 к.с. и се ускорява за 240 км/ч. Това обаче не е всичко, защото Arc Vector може да предупреждава за опасност със специално разработени за него каска и яке, а също така може да немели скоростта, ако пред него се появи препятствие. Намаляването на скоростта обаче става твърде бързо и опасно. Не се съобщава с какви батерии работи мотоциклета, но се твърди че в града може да измине 270 км, а на дълъг път 190 км без презареждане.

Всички обтекатели, рамата, калниците, подрамата и колелата са от карбон, за да се намали теглото до 220 кг. Търсенето на Arc Vector едва ли ще е голямо и производителите планират той да бъде произведен в 355 единици, като повече ще отидат при колекционери.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *