EICMA 2018: BMW показа новите R1250R and RS, връща се в WSBK EICMA 2018: BMW показа новите R1250R and RS, връща се в WSBK

На изложението EICMA 2018 в Милано, което започна днес, BMW хвърли бомбата с нови модели и обяви завръщането си в световния шампионат на супербайк със заводски отбор.

С новите машини R1250GS Adventure, BMW показа още и новият R1250R и RS, които са нейкид и сторт туринг версии на своя флагман. Те имат същия нов двигател ShiftCam, променено окачване, електроника и TFT табло. Версията R има също и нови „спортни“ ръкохватки, за по-динамична позиция на езда, докато RS е обзаведен с нови LED предни светлини.

Променен също е и скутера C 400 GT, а заедно с него показаха новият BMW F 850 GS Adventure.

Най-интересното е, че BMW Motorrad се връща в световния шампионат на супербайк WSBK с официален заводски отбор. Това стана ясно при представянето по време на  EICMA на новия S1000RR. Машината е разработена и подготвена в завода в Мюнхен, заедно с отбора Shaun Muir Racing. В отбора ще кара световния шампион за 2013 г. Том Сайкс и европейския първенец в Суперщок 1000 Маркус Рейтенбергер. Отборът ще носи официално името BMW Motorrad WorldSBK Team. Машините ще бъдат с цветовете на BMW Motorrad и ще се върнат на пистата за ъпрви път след като в края на 2013 г. от шампионата се оттегли Goldbet BMW.

 

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *