„Една вечер с мирис на петрол“ Екатерина Стратиева и Георги Аврамов споделиха тайните на успеха си

След 14 години в рали спорта и 2 спечелени европейски титли – през 2014 и 2015 г., последвани от „кратка“ пауза, Екатерина Стратиева отново бе най-бързата рали състезателка в Европа, при това за рекордния в историята на Стария континент 3-ти път.
В столичния хотел Метрополитън, успешния ни тандем посрещнаха партньори, журналисти и приятели. Домакин на събитието бе основният спонсор на състезателите – „Петрол“ АД. Опиянени от „мириса на петрол“, Екатерина и Георги разкриха рецептата за шампионската титла – правилното октаново число, което се постига чрез упорит труд, вяра, подкрепата на партньори, приятели и фенове.

Екипажът направи равносметка на отминалия рали сезон и сподели през какво са преминали, за да донесат трофея в България.

Разказът им бе съпроводен с видео от участията им в състезателните кръгове ERC на ФИА през 2019 – Чехия, Кипър и Унгария. Трите блестящи представяния, които позволиха на Катя да превземе европейския връх при дамите.
Официалната церемония отдели специално място на партньорите, за които Стратиева бе подготвила почетни плакети.
Тя благодари за подкрепата им: „Специално искам да благодаря на Петрол АД, защото повярваха в мен и ми дадоха силата да се боря за мечтите си и да достигам върхове! Те са зад мен повече от 5 години, и този успех нямаше да е възможен без тяхната подкрепа. Благодаря ви!“.
Сред партньорите на тандема бяха отличени фирма Сенакс – официален представител на Sonax за България, търговска верига BAUHAUS България, фирма Боро Теракол, туристическа агенция Verso Travel и магазин за оптика Astra Optic в лицето на баща й Ивайло Стратиев.

Разбира се този спорт няма как да функционира без спортната управа.


Стратиева поднесе плакет на инж. Емил Панчев – председател на СБА и сподели. Плакет получи и Камен Михайлов – председател на АФБ. Катя сподели, че е готова да помогне с всички знания, които е научила през годините от състезанията в Европа и да се бори за един по светъл спорт в България.
В края на официалната част Екатерина Стратиева представи и успехите на нейния клуб „Астра Рейсинг“, който в българския шампионат завоюва титлата в рали спринта в лицето на Кирил Тодоров и Георги Аврамов. Тодоров от своя страна заяви желанието за един силен сезон 2020 и заяви желанието за защита на титлата, както и борба за титлата в рали шампионата.