Dunlop остава доставчик на гуми за Moto2 и Moto3 до 2023 г.

Dorna Sports обяви продължаването за още три години на договора с Dunlop  за доставка на гуми в класовете Moto2 и Moto3. Така средния и малкия класове ще карат с такива гуми до края на 2023 г.  Dunlop са част от падока на MotoGP от времето, когато е поставено началото на световния шампионат през 1949 г.

Dunlop е най-успешната компания за гуми в класовете 250 и 125 куб. см и има 17 титли в 250 кубика. Сътрудничеството продължи със средния и лекия класове , когато марката продължи да бъде доставчик на гуми в Moto2 и Moto3, когато и двата класа влязоха в Гран при.

Moto2 замести 250 куб. см като средна категория през 2010 г.  и започнаха битки за короната. Шампионите и победителите в Moto2 имаха невероятен успех в MotoGP, като чупиха рекорди, печелиха титли, победи и подиуми.

Moto3 замени световния шампионат в 125 куб. см в леката категория две години по-късно – в 2012 г. След това имаше рекорд от 15 Гран при най-близките финали в историята. Така Moto3 се затвърди като клас, в който се печели с милиметри и се чупят рекорди милиметър всяка седми.а

Dunlop също подпомага и утрешните звезди. Доставя гуми на Red Bull MotoGP Rookies Cup, Idemitsu Asia Talent Cup, Honda British Talent Cup и Northern Talent Cup. така играе важна роля по пътя към  MotoGP.
Сега Moto2 и Moto3 ще продължат да се състезават с гуми Dunlop още три години. Така ще бъде създадена и още история по пистите.