Ducati Scrambler разкри новите модели за 2022 г.

Ducati Scrambler беше главният герой на втория епизод на Ducati World Première 2022. Бяха показани два нови модела – Ducati Scrambler 1100 Tribute PRO и Ducati Scrambler Urban Motard, които обогатяват гамата „Land of Joy“ за 2022 г.

Ducati Scrambler 1100 Tribute PRO е създаден, за да отдаде почит на историята на двуцилиндровия двигател с въздушно охлаждане, 50 години след първото му представяне на Ducati, което беше през 1971 г.

Създаден е от Ducati Scrambler, като са взети предвид съвременните класически любители на мотоциклети и любителите на историята на мотоциклетите. Ducati Scrambler 1100 Tribute PRO отдава почит на историята и постиженията на мотоциклетната компания от Борго Панигале. За този мотор Centro Stile Ducati е вдъхновен от емблематичните елементи на Ducati от 70-те години на миналия век. Например специалната цветова схема „Giallo Ocra“, логото на Ducati от онова време, проектирано от Giugiaro (б.р. става дума за дизайнера Джорджето Джуджаро) и джантите със спици, които са черни и се интегрират перфектно с тонове на празничната схема. Други отличителни стилистични детайли са представени от кръгли огледала за обратно виждане и кафява седалка със специални шевове.

От техническа гледна точка моторът има характеристиките на семейството Ducati Scrambler 1100 PRO. Той има емблематичен и в същото време оригинален дизайн, шаси и двигател от 1079 куб. см, който доставя 86 к.с. при 7500 об/мин и въртящ момент от 90 Нм при 4750 об/мин, характеризиращ се с щедър въртящ момент от ниските обороти.

Ducati Scrambler 1100 Tribute PRO се предлага стандартно с три режима на каране, всеки от които е свързан с различни характерестики и нива на Ducati Traction Control (DTC). Освен това, благодарение на предния фар с LED светлинен водач, моторът винаги е видим и разпознаваем дори през деня.

Друг нов модел за 2022 г. е Ducati Scrambler Urban Motard.

Този мотоциклет е създаден да изпита градската среда, като се забележи чрез комбинация от стил, спорт и забавление.

Името, избрано за тази последна версия, веднага предизвиква характерната атмосфера на големите градове. Машината е насочена към всички, които живеят в града с енергия и ентусиазъм. Centro Stile Ducati интерпретира тези концепции чрез предложението за нова цветова схема, която комбинира по безпрецедентен начин цветовете Star White Silk и Ducati GP ’19 Red в енергична графика. Тя е вдъхновена от света на уличното изкуство и графитите.

Ducati Scrambler Urban Motard се задвижва от 803-кубиков L-twin двигател с десмодромично разпределение, който доставя 73 к.с. мощност при 8250 об/мин и 65,7 Нм въртящ момент при 5750 об/мин. Моторът има брилянтна производителност, която гарантира страхотна пъргавина в градския трафик и забавление по маршрути с много завои.

Motard има ясно избрани елементи като 17-инчовите джанти, високият преден калник, плоската седалка и страничните табели, които са идеално интегрирани в дизайна на Ducati Scrambler. Urban Motard е стандартно оборудван с фар с LED DRL, отличителен белег на всички модели Ducati Scrambler, който е комбиниран със задната светлина с пълна LED дифузионна технология.

Потвърждавайки ангажимента на Ducati за активна безопасност за своите ентусиасти, производителят от Борго Панигале е избрал да оборудва всички модели Ducati и Scrambler Ducati с Cornering ABS, което гарантира високи нива на безопасност дори при спиране с мотора под наклон в завоя. Моделите са проектирани и за мултимедийната система Ducati (DMS), която позволява свързването на смартфон към мотора чрез Bluetooth, докато USB гнездото, разположено под седалката, е стандартно.

Новият Ducati Scrambler Urban Motard се присъединява към гамата “Land of Joy” 800, заедно с Ducati Scrambler Icon, Ducati Scrambler Icon Dark, Ducati Scrambler Nightshift и Ducati Scrambler Desert Sled. Ducati Scrambler 1100 Tribute PRO е част от гамата най -добре представящи се мотори в семейството на Ducati Scrambler, заедно с моделите Ducati Scrambler 1100 Dark PRO и Ducati Scrambler 1100 Sport PRO.

И двата нови модела от гамата Ducati Scrambler ще се предлагат в дилърските центрове в мрежата на Ducati от ноември 2021 г. Всички модели Ducati Scrambler се предлагат и във версия с мощност 35 кВт за притежателите на лиценз А2.