Ducati Multistrada V4 S Grand Tour за дълги разстояния в максимален комфорт и безопасност

Най-завършената Multistrada V4 досега, за любителите на дълги разстояния в максимален комфорт и безопасност
Пълно спокойствие дори при най-предизвикателните пътувания благодарение на надеждността на Multistrada V4 и програмите за пътна помощ и Multistrada 4EVER
Multistrada V4 S Grand Tour пристига в дилърите в ексклузивна ливрея Grand Tour

С втория епизод от Световната премиера за 2024 г. Ducati представя новата Multistrada V4 S Grand Tour. Модел, посветен на дукатистите, които обичат да пътуват без ограничения, в максимален комфорт и безопасност. Multistrada е за пътешественици, които обръщат внимание на детайлите, които винаги изискват най-доброто от своите Ducati. Това е мотоциклет с всички аксесоари за пътуване на дълги разстояния “в първа класа”. Multistrada V4 S Grand Tour идва по време на честването на двадесетата годишнина на Multistrada и капсулира всички ценности и характеристики, които винаги са го правили мотоциклет, изпреварил времето си.

Multistrada всъщност е флагманът, на който Ducati въведе иновации и технологични разработки, като режимите на каране, които предефинираха стандартите на мотоциклетната индустрия.

Multistrada V4 S Grand Tour е напълно опционален мотоциклет, базиран на модел S с настройка за пътуване и радар. Всъщност той е оборудван стандартно с радарна система с адаптивен круиз контрол (ACC) и разпознаване на мъртвата точка (BSD) за подобряване на безопасността и комфорта при возене. Все още по отношение на безопасността, системата TPMS, която показва налягането в гумите на арматурното табло, и допълнителни LED светлини (стандартно) за подобряване на видимостта през нощта и в мъгла, са монтирани като стандарт на Grand Tour.

Страничните багажници, стандартни за Multistrada V4 S Grand Tour, са интегрирани с ливреята на мотоциклета. Благодарение на общия обем от 60 литра, те позволяват да се вземе всичко необходимо със себе си дори при по-дълги пътувания. Централната стойка, включена в стандартното оборудване, спомага за по-лесното и безопасно извършване на всички операции по касите, от монтаж и демонтаж до отваряне и затваряне.

Комфортът на Multistrada V4 S Grand Tour също е увеличен от стандартното оборудване от отопляеми дръжки и седалки за водач и пътник. Освен това наличието на капачка за резервоар със свободни ръце улеснява зареждането с гориво, което ви позволява винаги да държите ключа за мотоциклета в джоба си.

И накрая, Multistrada V4 S Grand Tour включва няколко актуализации, приети на V4 Rally. Кормилото всъщност е монтирано стабилно върху кормилната глава, без тихи блокове, осигурявайки по-директно усещане при каране, без да се прави компромис с комфорта. Пътническата седалка е моделът, представен на V4 Rally, за оптимална опора при дълги пътувания и подобно на тази на водача е украсена с външно покритие със специална графика.
Освен това, за подобряване на топлинния комфорт, Multistrada V4 S Grand Tour приема топлинни щитове на люлеещото се рамо и от лявата страна на задната подрамка, както и затварящи се канали в областта на краката. Отделението, предназначено за смартфона, вече е вентилирано.

Както при всички мотоциклети от семейството Multistrada V4, Grand Tour също е оборудван с навигационна система, базирана на решението Phone Mirroring, което ви позволя2ва да трансформирате 6,5″ TFT таблото в навигатор с цветна карта с цялата необходима информация за каране мотоциклет.
При Multistrada V4 S Grand Tour има функцията за минимално предварително натоварване, която позволява на водача да свали мотоциклета при спиране и при движение с ниска скорост, като намалява предварителното натоварване на амортисьора до минимум. Функцията Easy Lift, от друга страна, намалява усилието, необходимо за повдигане на мотоциклета от страничната стойка, като отваря хидравликата на окачването, когато ключът е включен.

Multistrada V4 S Grand Tour допълва семейството, съставено от V4 Pikes Peak, предназначен за любителите на спортното каране, и Multistrada V4 Rally, посветен на Globetrotters, които не спират дори когато асфалтовите пътища свършат.

Multistrada V4 е проектиран да позволи на дукатистите да пътуват без ограничения в максимално спокойствие, благодарение на еталонните интервали на поддръжка (проверка на хлабината на клапаните, зададена на всеки 60 000 км) и програмите 4EVER Ducati и Пътна помощ. Първият предлага гаранция, валидна за 4 години с неограничен пробег. Програмата за пътна помощ, предлагана на всички Multistrada V4, добавя пътна помощ, транспорт за водач и пътник, заместващо превозно средство и нощувка в четиризвезден хотел в случай на проблеми, които трябва да възникнат по време на пътуването към стандартния период на гаранционно покритие .. Всичко това със спокойствието, предлагано от мрежа от повече от 800 официални дилъри на Ducati в над 90 страни по света.

Стайлинг

Multistrada V4 S Grand Tour е подобрена със специална графика, елегантна и динамична в същото време. Цветът на надстройките се отразява в черния цвят на рамката, подвижното рамо, кормилните плочи, страничните кутии и кормилото. Седалките на водача и пътника са украсени със специална графика.

Двигател

Двигателят 1158 куб. см V4 Granturismo осигурява 170 к.с. (125 кВт) при 10 500 об/мин. и 125 Нм при 8 750 об/мин. С особено линейна крива на въртящия момент, за да гарантира плавен и прогресивен отговор при всички скорости. Производителността на този двигател, съчетана с общото му тегло от само 66,7 кг, позволява на V4 Granturismo да се потвърди като еталон в категорията за мощност и лекота. Тези числа са съчетани с усъвършенствани технически решения, като обратно въртящия се колянов вал, извлечен от опита, натрупан от Ducati Corse в MotoGP, който работи “срещу” жироскопичната инерция на колелата. Резултатите са подаване на течност при ниски обороти, стабилен въртящ момент при средни скорости и мощност при високи скорости.

Електроника

В допълнение към вече споменатите системи, електронният пакет на Multistrada V4 S Grand Tour предлага най-модерното в мотоциклетния сектор за безопасност, комфорт, производителност и свързаност. Инерционната платформа (IMU) управлява работата на ABS Cornering, Ducati Wheelie Control (DWC), Ducati Traction Control (DTC), Cornering Lights (DCL) и Vehicle Hold Control (VHC), което прави рестартирането по наклонени пътища лесно.

При Multistrada V4 S Grand Tour инерционната платформа също комуникира непрекъснато с полуактивната система за управление на окачването на Ducati Skyhook Suspension (DSS). Тази система не само е способна да анализира условията на каране и незабавно да регулира хидравликата на вилката  и амортисьора, но за първи път интегрира и функцията за автоматично нивелиране.

Автоматичното нивелиране разпознава настройката на мотоциклета  и го настройва автономно, за да върне седалката обратно на идеалната височина от земята в различните конфигурации на каране, добавяйки към (ръчните) опции, които вече са налични на потребителя.

И накрая, функциите за отразяване на смартфона, реализирани чрез системата Ducati Connect, позволяват да се контролират телефона и музиката за ездача по лесен и интуитивен начин.

Персонализиране

Пълното оборудване на Multistrada V4 S Grand Tour обаче предлага достатъчно възможности за персонализиране. За да отговори на ергономичните нужди на водача и пътника, каталогът с аксесоари предлага разнообразие от седалки, комплект за спускане на мотоциклет и няколко опции за предното стъкло.

Дукатистите, които желаят допълнително да подобрят туристическите качества на Multistrada V4 S Grand Tour, могат да приемат допълнителни решения за багаж, предназначени както за резервоара, така и за задната плоча, като например горна кутия или мека чанта.

Възможно е също така да направите Multistrada V4 S Grand Tour по-спортен и да го украсите с различни компоненти от въглеродни влакна, лостове и подложки за крака, изработени от масивен алуминий, динамични LED индикатори и резервоари за спирачна течност и течност на съединителя, изработени от масив.