Ducati изтегля Panigale V4 заради изтичане на гориво и заплаха от запалване Ducati изтегля Panigale V4 заради изтичане на гориво и заплаха от запалване

Ducati започна официално изтегляне на новия модел Panigale V4 за  2018 г., като модификациите Panigale V4 S и Panigale V4 Speciale попаднаха в списъка на 692 мотоциклета с този проблем. Наскоро съвсем нов Ducati Panigale V4 буквално изгоря пред очите на собственика си. В резултат компанията проведа разследване и откри изтичане на гориво от всички мотоциклети на този модел.

Кампания се отнася да два елемента на мотоциклет. Първият е клапан, разположен в задната част на резервоара, чиито уплътнител може да е повреден при монтажа. Вторият е капачката на гърловината за горивото, която не се вентилира достатъчно добре. Това е причината вътре да се създаде свръхналягане и при отваряне на капачката, горивото буквално изригва и се разлива около мотоциклета, като може да се запали.

Стефан Илиев

  • Николай Петров

    10.05.2018 #1 Author

    Добре е , че са покрили на човека мотора и че провеждат такива къмпании…. лошо е че се случва, но….. Безопасността е на първо място !

    Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *