Ducati Diavel for Bentley – ексклузивност, производителност и стил в двуколесно произведение на изкуството

  • Bold вдъхновява Bold: лимитирано издание от 500 бройки, вдъхновено от Bentley Batur и изградено върху техническата база на Diavel V4
  • Ducati Diavel for Bentley Mulliner: ограничена серия от 50 допълнителни бройки, запазени за клиенти на Bentley, които ще имат възможността да направят мотоциклета още по-уникален
  • Характеризира се с напълно нов дизайн, уникални и усъвършенствани компоненти и специална ливрея
  • Ducati Diavel for Bentley е първото сътрудничество между двете марки

 

Ducati и Bentley обявиха нов съвместен, лимитиран мотоциклет, който отбелязва ай-доброто от двете емблематични марки: Ducati Diavel for Bentley (Ducati Diavel за Bentley). Роден от сътрудничеството между двата производителя, проектът свързва Ducati и Bentley с визия за производителност, майсторство и ексклузивност. Резултатът е удивителен синтез от технология, стил и производителност, способен да накара ентусиастите да мечтаят. Мотоциклетът беше показан със специално събитие „fuorisalone“ в седмицата на Art Basel в Маями Бийч. Това е отвъдатлантическото издание на най-престижния европейски панаир за съвременно изкуство.

Върху усъвършенстваната техническа база на високоефективния и удобен Diavel V4, Ducati е интегрирал много характерни за стила елементи на Bentley Batur. Това е модел в лимитирана серия, ръчно изработен от Bentley. Така е създаден този мотоциклет, уникален по отношение на елегантност и дизайн. Ducati Diavel for Bentley  ще бъде в номерирана серия, ограничена до 500+50 екземпляра, като последният е запазен за клиенти на Bentley.

Centro Stile Ducati, в сътрудничество с дизайнерите на Bentley, създадоха нов дизайн за този специален мотоциклет, черпейки вдъхновение от Batur, от който са взети основно хоризонталните линии на страничния изглед. Цветът Scarab Green, изтънчен и изискан, богат на метални нюанси, идва от палитрата на Bentley Mulliner и се използва в цялата каросерия.

Решителните и агресивни линии на Diavel V4 също са дълбоко преработени чрез техническите компоненти. Много от характерните черти на Batur са възприети в различни части на мотора. Кованите джанти, проектирани и създадени за този мотоциклет, напомнят формите на тези на колата и са боядисани в тъмен титаниев сатен.

Страничните въздухозаборници отразяват двуцветната предна решетка, един от най-разпознаваемите елементи на Batur. Триъгълните задни екстрактори се отнасят за съответните елементи на автомобила. Предният калник, обтекателят и изгледът отгоре на резервоара напомнят ребрата на предния капак, докато едноместната опашка, която може да бъде заменена със седалка за пътник, взема много стилистики от двуслойния екстрактор на гърба на колата.

Много от компонентите на каросерията са изработени от висококачествен карбон (калници, капак на фаровете, двигател, ауспух и капаци на радиатора, капаци на радиатора, странични панели, опашка).

Седалката на водача, в черна алкантара, е вдъхновена от интериора на автомобила, постигната с прецизна изработка. Тя разкрива долната червена материя със същата текстура като тази на седалките Batur и с логото на Bentley, бродирано върху задната подложка. Ауспухът с двоен изход, заедно с неговия капак, е преработен, за да хармонизира с изисканите линии на мотоциклета.

Batur е най-мощният сериен автомобил на Bentley досега, със 740 к.с. twin-turbo двигател W12 двигател. Произведен е само в 18 екземпляра. Batur съчетава еталонното майсторство на Bentley със скулптурна, мускулеста каросерия, която дефинира ново дизайнерско ДНК за Bentley. Визуалното послание предава голяма сила и елегантност, без показност или излишък. 18-те екземпляра на Batur са индивидуално ръчно изработени от Mulliner, най-старият производител на каросерии в света и вътрешното специално подразделение на Bentley.

В допълнение към екземплярите 500 Diavel for Bentley, Ducati предлага и серия от само 50 екземпляра, наречена Diavel for Bentley Mulliner. Тези 50 броя мотори, ще бъдат достъпни изключително за клиентите на Bentley. Те, чрез пряко сътрудничество с дизайнерите на Centro Stile Ducati, ще могат да конфигурират своя Diavel за Bentley Mulliner с различни цветове. Те могат да са за седлото, предните спирачни апарати, въглеродни влакна части и джанти. Те ще могат да изберат същия цвят като своя автомобил за частите на каросерията или избрана от дизайнерите на компанията Crewe.

Diavel for Bentley, както всички колекционерски Ducati, се доставя със сертификат за автентичност, пътническа седалка и покривало за мотоциклет. Името на модела и производственият номер на модула са гравирани върху табела, поставена в капака от карбон на вертикалната глава, от дясната страна на мотоциклета.

Както арматурното табло, оборудвано стандартно с навигация, така и LED матрицата на задната светлинна група предлагат специална анимация при включване на ключа. Всеки мотоциклет ще бъде доставен в изключителна персонализирана дървена кутия.

Сътрудничеството между двата производителя също така доведе до създаването на капсулна колекция, запазена за Diavel за собствениците на Bentley. Така клиентите ще си оборудват с реактивен шлем и техническо яке (мъжко и женско) в лимитирана серия, характерно с цветова схема, която отразява тази на мотоциклета.

Diavel for Bentley използва 1158-кубиковия V4 Granturismo двигател. Той е с мощност 168 к.с., голям въртящ момент, но също така изключително лек и компактен. Редът на изгаряне Twin Pulse, заедно със специалната изпускателна система, която има специфичен тембър на отработените газове.