Ducati представи Streetfighter V4 Lamborghini – изключителна комбинация от спорт, ексклузивност и привлекателност

От сърцето на Motor Valley (Моторната долина) в Италия, преди Гран при на Сан Марино, бе показан изключителния модел Ducati Streetfighter V4 Lamborghini.

Нова е най-атрактивният и ексклузивен Ducati Streetfighter, произвеждан някога. Мотоциклетът перфектно въплъщава ценностите на екстремна производителност, спорт и ексклузивност, споделяни от Ducati и Lamborghini. Две марки с отлични постижения, които са допринесли за написването на историята на Motor Valley и които обновяват и засилят сътрудничеството си с този специален проект. Крайният резултат е магическа комбинация от технология, производителност и красота, способна да накара феновете да мечтаят от пръв поглед.

Прилагайки техническата база на Panigale V4 S ’23 и интегрирайки елементи, които характеризират ДНК-то на Lamborghini, Ducati създаде хипер-ексклузивен модел. Моторът ще бъде произведен в лимитирана серия, ограничена до 630+63 единици. Машината преработва концепциите, които дадоха живот на Lamborghini Huracán STO.

Huracán STO е най-ефективният модел, правен някога от фамилията Huracán. Това е суперспортен автомобил, създаден с единствената цел да предложи всички усещания за спортно шофиране и технологията на истински състезателен автомобил в модел, одобрен за употреба по пътищата. Подход с леки материали и функционален дизайн се обединяват, за да изразят откровено представяне.

Характеристиките на стила на Lamborghini са пренесени в Ducati Streetfighter V4 Lamborghini. Това се кованите джанти, направени специално за този мотоциклет с дизайна на Huracán STO. Задната джанта е обогатена с наличието на единична титаниева фиксираща гайка, също с дизайн на Lamborghini.

Centro Stile Ducati преработи надстройките на специалния мотоциклет, като черпи вдъхновение от Huracán STO на предния калник, капака на резервоара, корема и опашката, всички нови компоненти, екстрактори на решетката, вентилационни отвори и въздухозаборници са направени да припомнят тези, които присъстват в колата.

По-конкретно, калникът е вдъхновен от интегрираните вентилационни отвори в Lamborghini “cofango”, екстракторите, получени отдолу, следват охлаждащите отвори на задните спирачки на Huracán STO. Те присъстват на страничните капаци на резервоара напомнят вентилационните отвори на предните калници на автомобила. Докато екстракторите на опашката на едноместния байк, сап същите като тези на предния капак на Lamborghini.

Допълнително свидетелство за обсебващото внимание към детайла, което характеризира този мотоциклет, е фактът, че всички карбонови компоненти – гореспоменатия преден калник, долната част, капакът на радиатора, крилата, капакът на резервоара и опашката, са направени с помощта на същата текстура, която се вижда на суперспортни автомобили на компанията от Сант’Агата Болонезе. Седлото на мотоциклета също е вдъхновено от покритието на седалките на Huracan STO, благодарение на наличието на акценти в същия цвят като надстройките.

Ducati Streetfighter V4 Lamborghini е подобрен с допълнителни ценни компоненти: регулируеми стъпенки за краката на ездача и олекотени лостове за спирачките и съединителя от алуминий. Те са изработени в сътрудничество с Rizoma. Има предпазители за петата, подложка на седлото, капак на таблото и капак на ключа за запалване, както и защитата на зъбното колело, изработена от специални въглеродни влакна, използвани за компонентите на каросерията. Същите въглеродни влакна се използват в части, предназначени за топлинна защита в капаците на задната глава и колекторите на съответния цилиндров ред. Те са и в опората на фаровете, в задния калник и в задните предпазители на подрамката. Страничният изглед на Ducati Streetfighter V4 Lamborghini също е подобрен от шумозаглушителя на Akrapovič от титан с капачка от въглеродни влакна.

Името на модела и серийният номер на мотора са показани на метална табела, поставена в централния капак на резервоара. Номерът също е машинно изработен от масив върху алуминиева вложка на ключа за запалване и се появява на TFT таблото по време на запалване, заедно с анимация, показваща значките на Ducati и Lamborghini и силуета на модела.

630 екземпляра от Ducati Streetfighter Lamborghini ще бъдат произведени във Verde Citrea/Arancio Dac, една от специфичните цветови комбинации на Huracán STO. Крилата и спирачните апарати на Brembo също са оцветени в Arancio Dac, като последният е с контрастиращо черно лого. Дръжките и коловете на вилката са черни.

В допълнение към 630 Verde Citrea/Arancio Dac, Ducati предлага още по-ексклузивна серия от 63 мотоциклета, наречени Speciale Clienti. Те са достъпни само за 63 клиенти на Lamborghini. Тези клиенти, чрез пряко сътрудничество с Centro Stile Ducati, ще могат да конфигурират своя Ducati Streetfighter V4 Lamborghini Speciale Clienti с цветове на каросерията и джанти точно като тяхното Lamborghini. Те също така ще могат да избират цветовете на спирачните апарати сред включените в палитрата (жълто, червено, черно и калифорнийско оранжево, в допълнение към стандартния цвят) и детайлите на седлото сред четирите налични версии.

Сърцето на Ducati Streetfighter V4 Lamborghini е 1103-кубиковият двигател Desmosedici Stradale с изходна мощност от 208 к.с. Той се характеризира с насрещно въртящ се вал, дезмодромно разпределение с четири клапана на цилиндър и Twin Pulse ред на запалване, получен от MotoGP. При Ducati Streetfighter V4 Lamborghini двигателят се характеризира със сух съединител, както при машините на Ducati за MotoGP и Superbike.

Алуминиевата предна рамка използва двигателя като напрегнат елемент. Окачването е полуактивно hlins Smart EC 2.0, а спирачната система Brembo разчита на апарати Stylema и 330 мм дискове. Аеродинамичният пакет, базиран на карбонови бипланови крила, интегрирани в страничните капаци на резервоара, стабилизира мотоциклета при високи скорости, без да прави компромис с пъргавината и управлението. Собственото тегло е 197.5 кг.

Ducati Streetfighter V4 Lamborghini се доставя със серия от аксесоари, които увеличават неговата привлекателност и лекота на настройка за използване на писта. Те започват с отворения капак от карбон за сухия съединител и продължават с капачките за премахване на регистрационния номер и огледалата за обратно виждане, състезателна капачка за резервоар и капак за мотоциклета в същия цвят като каросерията. Оборудването се допълва от алуминиев сертификат за автентичност, върху който са показани номерата на рамката и двигателя, за да се гарантира оригиналността на мотоциклета и допълнително да се подчертае неговата ексклузивност.

Това уникално сътрудничество е подсилено от възможността, запазена за собствениците на Ducati Streetfighter V4 Lamborghini, да завършат външния вид с лимитирана серия каска, яке и кожи, включващи цветова схема, която повтаря тази на мотоциклета.

Това е втори мотор, роден от сътрудничеството между Ducati и Lamborghini. Вече има един, който се роди през 2021 г. на вдъхновения от Siàn – Diavel 1260 Lamborghini. Той беше разпродаден за няколко дни.

Доставките на Ducati Streetfighter V4 Lamborghini ще започнат през април 2023 г