Ducati оттегля Multistrada V4 заради проблем с клапаните

Само няколко месеца след старта на продажбите по света на Ducati Multistrada V4, се наложи мотоциклетите за бъдат оттеглени. Най-мощният ендуро турър на Ducati,  се оказа с коструктивен дефект.

От Борго Панигале обещаха обслужване на клапаните на Multistrada V4 веднъж на 60 000 км. На практика обаче сервизите на дилърите се явиха много повредени мотори. Проблемът не е в конструкцията. Затова е твърде рано да се говори. Проблемът е в един от двата водача, направляващи клапаните, където не е направен достатъчен контрол на качеството.

Като резултат от монтирането на некачествения детайл, може да се появи обикновена загуба на мощност, но и реално унищожение на главата на цилиндровия блок. Още нещо странно – ако проблемът е в един от водачите, защо тогава се сменя целият двигател, както е сглобен.

Освен смяна на целия двигател, собствениците на Ducati Multistrada V4 ще получат и компенсация за морални вреди. Тя е б безплатно обслужване за две години, безплатно обновление на радара, което не е никак евтино и ваучер на стойност 1500 долара за покупка на оригинални аксесоари и екипировка. Последното е валидно само за Северна Америка.