Драми в планинско Осогово, отнемат победата на Въжаров, първи Миро Ангелов

Страхотни драми се разиграха в планинско Осогово – втори кръг от националния шампионат. Фаворити и рекордьори отпаднаха, победителят Васко Въжаров (Грийн фокс моторспорт) с Opel Astra бе декласиран. Така първи стана дошлият да тества колата си Skoda Fabia R5 Evo Мирослав Ангелов (Мегапорт). Лидер във временното класиране на първенството на “планинарите” вече е класираният втори Александър Бурдин (Дианел Рейсинг) с BMW M3.
Първият манш спечели Васко Въжаров с време 2:39,162. На 1,146 сек. след него бе Любен Каменов с Mitsubishi Lancer. Той стигна на магия до финала с проблем в колата. Трети бе Миро Ангелов на 10,755 сек. Любо Каменов е рекордьор на това трасе с време 2:35,21 и е печелил Осогово през 2015, 2016 и 2019 г. Друг фаворит – Пламен Камбуров с Skoda Fabia S2000, който бе най-бърз на тренировките, спря между 14-и и 15-и пост с проблем в електрониката. Колата просто спря. Така един от конкурентите за победата отпадна. Очакваше се интересен втори манш.
Той бе още по-драматичен. При Ладите Дончо Дончев – най-младия състезател спря на първи пост. Все пак той получи купата за Най-млад пилот, в памет на покойния Любо Рангелов. На 2 метра от старта загасна колата на Велизар Добрев. Бегачката на Станимир Първанов се запали от изтекло масло на 15-и пост. Колата на Косьо Йорданов – Renault Мegane не можа да запали и получи “помощ от публиката”. После стана ясно, че той е декласиран, тъй като използва чужда помощ за да потегли. Върхът бе, когато Любо Каменов чакаше за старта и трябваше да тръгне по трасето. Изведнъж започна да прави маневри и обърна автомобила към боксовете. Проблем в алтернатора.
В същото време Заю Баю се вихреше по трасето и даде още по-добро време – 2:37,119. Бурдинов беше втори – на 11,898 сек., а трети Ангелов на 13,339 сек. Така Васко Въжаров спечели първата си победа. Радостта му обаче бе кратка. От техническата комисия обаче са докладвали на спортните комисари, че Въжаров е използвал за гориво биоетанол. Това е забранено и спортните комисари го декласираха и му отнеха победата. След всичката тази каша, първи в НС1 стана Веселин Благов (Ефко рейсинг) с Ford Fiesta Proto. Това е автомобил който тепърва ще се развива.
Победата в общото класиране отиде при Миро Ангелов, който бе дошъл да тества колата си за рали-спринта в Дряново през следващата седмица. Той победи с общо време 5:40,375 и със съвсем малка разлика пред Александър Будрин – 0,604 сек. Бурдин е първи и в клас НС2. Трети в общото класиране стана Ивелин Чапанов (Стара Загора) с Renault Clio. Завърналият се „на терена“ пилот стана първи и в НС3.
Най-голямото „захапване“ стана в клас НС4. Интригата беше между съотборниците от Грийн Фокс Моторспорт Александър Димитров – Пъчката с Honda Civic и Димитър Кондев с Renault Clio. Те уж се съюзиха срещу Искрен Веселинов (Дианел Рейсинг) с Honda Civic . Първия манш бе спечелен от Веселинов с 2 десети пред Пъчката. Трети бе Кондев на 3 десети след съотборника си. Във втория манш обаче Димитров удари с „юмрук по масата“ с време 2:56,557. На десета след него бе Кондев. Веселинов загуби битката с по-слабо време. Тримата са съответно 4-и, 5-и и 6-и в общото класиране.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.