Desert Sled Fasthouse лимитирано издание на Ducati Scrambler

Scrambler Ducati представи лимитираното и номерирано издание на модела Desert Sled Fasthouse. Мотоциклетът е създаден в чест на сътрудничеството между Ducati Scrambler и американската марка за облекло Fasthouse. През 2020 г. донесоха на пилота Джордан Греъм победа в клас Hooligan (хулиган) на Mint 400 –  най-старото и престижно офроуд състезание в Америка.

Новият Ducati Scrambler Desert Sled Fasthouse беше представен от Джейсън Чинък – главен изпълнителен директор на Ducati Северна Америка и Кени Александър – основател и президент на Fasthouse. Премиерата бе с видеоклип, заснет в централата на Fasthouse в Калифорния. Моделът ще се предлага при дилърите от края на март в ограничена и номерирана серия от 800 броя.

Изработен от основата на Ducati Scrambler Desert Sled, моделът Fasthouse се отличава със специалната си цветова схема.

Тя възпроизвежда графиките, използвани от моторите, участвали в Mint 400. Основните цветове са черно и сиво, които се комбинират в геометричен дизайн на резервоара, върху който е вмъкнато логото на Fasthouse заедно с Ducati Scrambler.

Рамката е в Ducati Red и е украсена с алуминиева плоча, носеща номера на мотора в ограничената серия. Това прави всеки един от 800-те бройки, които трябва да бъдат произведени, уникален. Предните и задните калници са черни.

Ducati Scrambler Fasthouse се задвижва от 803 кубиков двигател и е оборудван с всички характерни елементи на моделите Ducati „Land of Joy“ Desert Sled.

Подвижното рамо, тройните скоби и поръчковото окачване правят този модел идеален за тези, които искат да изживеят страхотни приключения по офроуд пътища, точно като тези от пустинята Невада, които всяка година са трасе за Mint 400.

Склонността към офроуда е подчертана от шасито. То е специално проектирано да се справи с напреженията при офроуд карането. Има хомологирана решетка за предния фар, високи калници и предпазна плоча.

Позицията за каране е персонализирана, благодарение на седлото с противоплъзгащо покритие, което поддържа височината на седалката на 860 мм, регулируемото окачване Kayaba с ход от 200 мм и вдъхновените от офроуд стъпенки с подвижни гумени подложки.

Черните джанти със спици са с размери 19 ”отпред и 17” отзад и са оборудвани с гуми Pirelli Scorpion Rally STR в размери 120/70 R 19 M / C 60V M + S TL отпред и 170/60 R 17 M / C 72V M + S TL отзад. Scorpion Rally STR съчетава най-доброто представяне на гумата за офроуд с тази на пътното ендуро.