Dacia с три световни премиери на автосалона в Женева

 • Dacia ще участва в Международното автомобилно изложение в Женева, което ще се състои от 26 февруари до 3 март 2024 г.
 • На щанд от 900 м2 Dacia ще демонстрира новите Duster и Spring и наскоро представения претендент за Световния рали рейд шампионат: SandriderПОВЕЧЕ DUSTER, ОТНОВО DUSTER

  Duster

  Най-новото поколение на емблематичния SUV на Dacia – Duster, ще отбележи първата си поява пред публика на Международното автомобилно изложение в Женева.

  Създаден през 2010 г. и обновен за първи път през 2017 г., Duster разчупва статуквото на SUV пазара. Моделът е нестихващ успех с над 2,2 милиона произведени броя до днес.

  Разработен върху платформата CMF-B, Duster от трето поколение е с по-солиден и изявен дизайн и предлага гама различни двигатели, за да удовлетвори нуждите на всички, включително ECO G100 LPG, HYBRID 140 и 48V TCe 130 mild-hybrid, наличен с трансмисия 4×2 и 4×4.

  Със стартова цена под 20 000 евро новата Dacia Duster остава най-добрият в класа семеен SUV като съотношение качество/цена.

  НОВАТА DACIA SPRING: ПО-ПРИВЛЕКАТЕЛНА ОТ ВСЯКОГА, ВСЕ ТАКА НАЕЛЕКТРИЗИРАЩА

  Dacia Spring

  Новата Dacia Spring се отличава с изцяло нов дизайн на екстериора и интериора. Това е единственият изцяло електрически автомобил в Европа, който тежи по-малко от тон. Въпреки компактните размери, той остава с най-добрия капацитет на товарене в своя сегмент и многобройни полезни функции.Dacia Spring е по-цифрова от всякога, с персонализируемо дигитално табло, съдържащо 7-инчов екран и 10-инчов мултимедиен централен екран.

  Още по-функционална, новата Dacia Spring е с двигател 45 к.с. при версии Essential и Expression и двигател 65 к.с. при версии Expression и Extreme.

  Достъпна както винаги, новата Dacia Spring остава електрическият автомобил с най-добро съотношение качество/цена в Европа.

  SANDRIDER: ЦЕЛ НА МИСИЯТА – УЧАСТИЕ В ДАКАР 2025!

  Sandrider

  В Женева Dacia ще демонстрира своя прототип, с който отборът Dacia Sandriders ще се състезава за първи път в рали Дакар през 2025 г., преди да се отправи към Световния рали рейд шампионат.

  Dacia непрекъснато търси нова дефиниция на най-важното, като надгражда трите ценности на марката: достъпна, но готина, надеждна и с приключенски дух и Eco-Smart.

  Стратегията на Dacia е в пълно съответствие с необходимото за участие в Дакар: технологична лаборатория в реални условия, отдадена на мобилността с нисък въглероден отпечатък.

  Състезанието ще бъде възможност за Dacia да постави своя фокус върху същественото на изпитание сред най-предизвикателния терен. Тя ще се съсредоточи върху своя ангажимент за достъпна декарбонизация, като Sandrider ще се задвижва със синтетично гориво, произведено от Aramco.

  Дизайнът на Sandrider е вдъхновен от обратната връзка на състезателните екипажи от самото начало и е в пълно съответствие с ДНК-то на Dacia.

  Себастиан Льоб ще посети щанда на Dacia, демонстриращ прототипа Sandrider между 10:00 – 10:30 ч. на 26 февруари 2024 г.