Citroën представя новия Basalt Vision – компактно SUV купе

Citroën представя новия Basalt Vision – компактно SUV купе, чиито продажби на пазарите в Индия и Южна Америка ще стартират през 2024 година.

След пазарните премиери на C3 и C3 Aircross, този модел бележи нов етап в международната продуктова офанзива на Citroën, включваща специална гама от модели, разработени и произвеждани на място за съответните пазари.
Citroën Basalt Vision отразява изцяло нова концепция в В сегмента, чиито компактни размери и мускулести форми съчетават динамиката на спортните купета с издръжливостта на SUV моделите.
Citroën Basalt Vision се отличава със своя отлично балансиран силует и се придържа към типичните за марката Citroën пространство и комфорт в интериора. 
Жизнерадостната концептуална визия използва ярки цветове и резки контрасти. Този свеж подход ще намери своето продължение и в серийния модел, който ще се появи по улиците през второто полугодие на 2024.

Днес Citroën представя първите снимки на Citroën Basalt Vision – нова концепция за компактно SUV купе, която ще се присъедини към гамата на марката в Индия и Южна Америка през втората половина на 2024 година. Мощният и стилен нов модел съчетава гените на няколко автомобилни породи, за да предложи най-доброто на клиентите на марката. В
дизайна му личат елегантността и динамиката на спортните купета, предимствата и здравината на високите SUV модели и не на последно място – отличния баланс от качества и просторния интериор на седаните с пет врати.
Разработен с прякото участие на експертите в централата на марката и екипите във всеки един от регионите, гарантиращи адекватно отразяване на местните изисквания и вкусове, концептуалният Basalt Vision цели да подкрепи пазарния ръст на Citroën и заедно с C3 и C3 Aircross се грижи за укрепването на позициите на марката на основните международния пазари. И трите модела са част от програмата за разработка и пускане на пазара на модели с ярък характер и подчертан комфорт. Концептуалната визия Basalt Vision отразява точно качествата на серийния модел, който ще бъде на разположение на клиентите през втората половина на 2024 година.
Тиери Коскас – главен изпълнителен директор на Citroën: “Щастливи сме да представим и третата част от нашата продуктова програма, насочена към ускоряване на растежа на Citroën на международните пазари. Нашите екипи от специалисти са в пълна готовност да превърнат тази иновативна визия на SUV купе в реален сериен модел със смел дизайн, отлично вътрешно пространство и уникален комфорт в рaмките на следващите няколко месеца. Уверени сме, че разработеният и произвеждан на местно ниво Basalt Vision ще допадне на голям брой клиенти и ще засили нашите позиции на основните пазари. Нямаме търпение да ви разкажем повече за него към средата на годината.“

Нова концепция на силуета в този автомобилен сегмент.

Citroën Basalt Vision е дръзко концептуално предложение за компактно SUV купе, която обединява в едно множество различни по характер изисквания и очаквания на клиентите. Това ще бъде първият модел в този сегмент на автомобилния пазар, който ще заимства различни качества и генетични белези от различни автомобилни породи. SUV характерът например излъчва модерна амбиция, издръжливост и самоувереност. Мощните, мускулести форми на каросерията придават уверена, солидна осанка на пътя, допълнена от високия клиренс, изправената предна част с високо разположен капак и разширените калници със защитни панели в характерни геометрични форми.
Задната част на каросерията на свой ред носи типичната за спортните купета плавна и елегантна линия, която придава динамика и излъчва мощна енергия и напрежение. В своята цялост, каросерията на концептуалния модел е едновременно атлетична и изискана, с балансирани пропорции и елегантен силует, който предполага високи показатели по отношение на аеродинамичната ефективност.

Basalt – символ на издръжливост и спокойствие.

Citroën потвърждава своите амбиции по отношение на иновациите и творческата енергия в дизайна, представяйки тази уникална със своя силует концептуална студия. Нейното специфично позициониране на границата между няколко различни автомобилни категории е отразено подходящо в името Basalt, което ще бъде запазено и при премиерата на бъдещия сериен модел.


Концептулният Basalt споделя с родената от могъщата енергия на земните недра едноименна вулканична скална порода, посланието за здравина и спокойствие, характерни за безкрайно издръжливия и устойчив, неподвластен на времето скален материал. Тези качества са отразени перфектно в новия автомобил, който привлича и убеждава със своята издръжливост и надеждност във външността и с перфектната защита и комфорт, гарантиращи пълно спокойствие в интериора.
Концептуалният Citroën Basalt Vision е SUV купе, притежаващо всички типични за седаните с пет врати предимства. Увеличеният клиренс улеснява значително качването и слизането от автомобила, предлагащ изобилие от пространство както на предните, така и на задните места. В комбинация със защитните панели на дъното в предната и задната част на каросерията и устойчивите странични поротектори, Basalt излъчва усещане за безопасност и сигурност, които допринасят за спокойното и уверено преодоляване на предизвикателствата на пътя.

Ново допълнение в гамата на Citroën.

След C3 и C3 Aircross, Citroën Basalt Vision е третият модел от програмата C-Cubed, разработена специално за осигуряването на пазарния ръст на марката Citroën в два стратегически региона – Индия и Южна Америка. Амбицията на компанията е да разработи и предостави силна и открояваща се моделна гама с уникален дизайн и лесна експлоатация, която да даде осезаема добавена стойност за потребителите. И трите модела използват идентична технологична основа – гъвкавата и ефективна модулна платформа Smart Car, конфигурирана специално за нуждите и изискванията на клиентите на тези пазари. Наред с чисто практичните продуктови предимства, амбицията на Citroën е да предложи на своите клиенти по-спокойно и радостно преживяване от притежанието и употребата на автомобилите чрез различни услуги, които улесняват допълнително тяхното ежедневие.

Пазарната премиера на серийната версия на Citroën Basalt Vision под формата на компактно, мощно и мускулесто SUV купе, което ще се хареса на младите професионалисти и семействата, предлагайки им ненадминат комфорт, е планирана за втората половина на 2024 година.