Чужденци натискат нашите в третия ден на Balkan Offroad Rallye 2016

След два дена доминация на родните екипажи, чуждестранните участници в Balkan Offroad Rallye 2016 дадоха заявка, че не са дошли на ваканция в България, а ще се борят за победата в международния оф-роуд маратон. Въпреки че тандемите Константин Чолаков/Ивайло Жеков и Дончо Цанев/Ива Бонева все още са на първо и второ място в генералното класиране (след като финишираха съответно на 3-и и 2-и вчера), пилоти от Полша и Германия започнаха да намаляват преднината им. Така, победата в третия етап на ралито взе полякът Павел Молго с Toyota, а във временната подредба германецът Франк Щенски е на трето място, но намали пасива си от водача на едва 8 минути.
Десислав Славчев и Маргарита Стайнова са другият български тим в топ 10 при крос-кънтри автомобилите, като за момента държат 4-а позиция, на 25 минути след лидера. Павел Молго е плътно след тях, на малко повече от минута.
В класа на SSV бъгитата, Цанко Цанков и Зорница Тодорова се завърнаха в битката с етапна победа, но заради проблемите от втория ден са на незавидното 11-то място в класа си, с пасив от 2 часа на водача Николас Хоогщайнс от Холандия. Васил Томов пък се изкачи до второто място в категорията на ATV, но е на 28 минути след лидера Томас Кубиена от Чехия.
14264865_1596607660633459_4712185284178533256_n
При камионите, Удо Хайденрайх с уникалния си хибрид между Hummer и Unimog е тотален доминатор в класирането, след като е единствения от четиримата пилоти, който безпроблемно завършва специалните етапи. В екстремния клас на Balkan Offroad Rallye 2016, етапната победа взе Кристоф Моан, но начело в генералното е сънародникът му Франк Дорел.
В провеждащата се паралелно надпревара за исторически автомобили Balkan Classic Rallye, аржентинецът Хорхе Перез Компанк (Ford Escort) взе поредна етапна победа, но все още е с пасив от половин час на лидера в генералното класиране Андрю Сидал от Великобритания (Datsun 260Z). Челната тройкаа при „класиците” допълва южноафриканецът Джоф Бел (Datsun 260Z), а кенийската звезда Карим Висанджи се срина в класирането, след като вчера катастрофира тежко и не успя да завърши етапа.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.