BMW Motorrad разкри новите F 750 GS, F 850 GS и F 850 GS Adventure BMW Motorrad разкри новите F 750 GS, F 850 GS и F 850 GS Adventure

От години основните най-известни модели на BMW Motorrad от среден клас са BMW F 750 GS, BMW F 850 ​​GS и BMW F 850 ​​GS Adventure. Техните качества са многобройни. Това е невероятно удоволствие от ездата благодарение на надеждната управляемост по всички пътища. Допълва се от впечатляващата мощност на двигателя. Също и от широки възможности за всекидневно каране. Дори когато до крайната дестинация води обикновен черен път.

BMW F 850 ​​GS и BMW F 850 ​​GS Adventure перфектно съчетават върховната пътна и туристическа пригодност с изключителни офроуд характеристики.

По-компактните размери на F 750 GS се харесват на мотоциклетистите, които сега навлизат в света на туристическите ендуро. Вече изпитаната концепция на серията F разкрива три варианта. Те са с нови, емоционални цветови концепции “40 Years GS Edition”. Имат по-високо стандартно и допълнително оборудване.

Моторите напълно отговарят на предпочитанията на мотоциклетистите от последните години. Машините са допълнително усъвършенствани от BMW Motorrad за моделна 2021 г. И трите модела изглеждат по-свежи и по-динамични благодарение на новите цветови схеми. Предлагат още по-интензивен GS опит с разширено стандартно и ново допълнително оборудване.

Общите промени в BMW F 750 GS, BMW F 850 ​​GS и BMW F 850 ​​GS Adventure включват нов дизайн. Той е в съответното обозначение на стила върху страничните панели на обтекателя в различни стилови вариации.

Освен това, всички модели вече разполагат с нови LED светлини на мигачите като стандарт. Има USB устройство за зареждане в предната дясна част на кокпита. ABS Pro и DTC (Dynamic Traction Control) вече са стандартни. Те допринасят за още по-добро спиране и ускоряване, а за безопасността.

Както преди, мощният 4-клапанов, двуцилиндров двигател с течно охлаждане е с обем 853 куб. см. Впръскването на гориво и шестстепенна скоростна кутия при всичките три модела гарантира отлично ускорение и въртящ момент. Двигателят вече е проектиран така, че да отговаря на бъдещия стандарт за вредни емисии Euro 5.

Благодарение на двата балансиращи вала, радва със своята гладкост на работа. Има характеристики на спонтанната реакция, впечатляваща сила на ускорение и нисък разход на гориво.

В BMW F 750 GS, както и преди, той генерира 57 кВт (77 к.с.) при 7500 об/мин и развива максимален въртящ момент от 83 Нм при 6000 об/мин. При по-големиет версии BMW F 850 ​​GS и BMW F 850 ​​GS Adventure агрегатът е 70 кВт (95 к.с.) при 8250 об/мин и 92 Нм при 6250 об/мин.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020   От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители.        На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година.        Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020 От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители. На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година. Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Автомобили Aug 10, 2020 0