BMW Motorrad представи новия R 1250 RT

Повече от четири десетилетия абревиатурата на BMW Motorrad „RT“ е синоним в света на динамичните туристически мотоциклети. За да гарантира, че това ще продължи да бъде така и в бъдеще, BMW Motorrad показа новия R 1250 RT. Той е с нов облик, увеличено стандартно оборудване и множество технически подобрения. Динамичният турер с несравнимия двигател BMW ShiftCam разполага с впечатляваща мощност в целия скоростен диапазон.

Новото BMW R 1250 RT е еталон при динамичните туристи

В света на динамичните туристически мотоциклети, R 1250 RT съчетава комфорта при дълги пътувания с динамичното удоволствие от карането по селските пътища. RT винаги е определял еталона в този клас. Затова BMW Motorrad направи много промени и иновации в новия R 1250 RT. Легендарният двуцилиндров боксеров двигател осигурява комфортно пътуване и динамично задвижване. Той е с обем 1254 куб. см и доставя 100 кВт (136 к.с.). Естествено, моторът отговаря на стандартите EURO5.

Благодарение на технологията BMW ShiftCam за различно време на отваряне на клапаните и повдигане на всмукателните, се получава превъзходна мощност в целия скоростен диапазон, изключително плавен ход, изключителен разход на гориво и стойности на емисиите.

Динамичен контрол на сцеплението (DTC) и нов режим „Еко“ на каране

Стандартният DTC за динамичен контрол на сцеплението гарантира високо ниво на безопасност при каране, благодарение на отличното сцепление. Новият стандартен режим „Еко” на каране помага на ездача да постигне възможно най-добрата горивна ефективност.

Новият R 1250 RT Adventure може да бъде оборудван и с “Pro Riding Modes” като опция. Друг нов компонент на Riding Modes Pro е контролът на въртящия момент на двигателя (MSR). Това може да се използва за безопасно избягване на нестабилно каране. То може да възникне по време на движение при понижаване н сцеплениет, поради прекомерно приплъзване на спирачките на задното колело.

Ново BMW Full Integral ABS Pro като стандарт.

R 1250 RT е оборудван стандартно с новия BMW Motorrad Full Integral ABS Pro. Това е спирачна система, при която както ръчните, така и крачните спирачни лостове се използват за едновременно задействане на предните и задните спирачки. В комбинация с качествата на ABS Pro с оптимизация на ъгъла на наклона и динамично разпределение на спирачното усилие, Full Integral ABS Pro е перфектната спирачна система за туристически мотоциклет като R 1250 RT.

Нов LED фар със светлини за завой и нови функции

Новият стандартен LED фар вече осветява пътя с ненадмината яркост и сила. Новият фар с функция за завъртане отива една стъпка по-напред. Това е опцията „Адаптивна светлина за завой”. Късите светлини на LED фара се насочват в завоя. По този начин завиването е почти напълно осветено, защото светлината се придвижва по посока на движение на мотоциклета. Новия R 1250 RT има и нови функции. Например функциите „Добре дошли“ (Welcome), „Довиждане“ (Goodbye) и „Следвай ме вкъщи“ (Follow me home).

Динамичен круиз контрол (DCC) и Активен круиз контрол (ACC)

Във връзка със стандартния динамичен круиз контрол (DCC), „динамичен“ означава, че предварително избраната скорост се поддържа на постоянно ниво при каране. Ако спирачният ефект на двигателя не е достатъчен за това, напълно интегрираната спирачка се активира автоматично, за да поддържа желаната скорост на каране. Активният круиз контрол (ACC), който се предлага като допълнителна екстра. Той е стъпка напред, благодарение на технологията на радарния сензор. Тя позволява спокойно движение с контрол на разстоянието.

Нов 10,25-инчов TFT цветен екран с вградена навигация

Новият R 1250 RT е снабден с 10,25-инчов TFT цветен екран с интегрирана навигация по карта и свързаност. Неговата отлична четливост, ясна навигация в менюто и силно интегрирана концепция за работа поставят новия R 1250 RT на върха на гамата от серийни мотоциклети. За първи път на мотоциклет, новият 10,25-инчов цветен екран дава възможност за показване на навигационна карта в инструменталната група, така че не е необходим допълнителен дисплей.

Нова опция „Комфортна телефония с разширена връзка със смартфон“.

Смартфонът може да бъде сигурно разположен в отделението за съхранение на вещи, което е защитено от пръски вода и проветрявано от електрически вентилатор. Батерията му може да се поддържа готова за употреба индуктивно или чрез USB връзка. С аудиосистемата 2.0 новият R 1250 RT предлага още по-интензивно звуково изживяване от своя предшественик.

R 1250 RT и с подобрени динамични характеристики благодарение на новия обтекател.

Благодарение на новоразработения преден обтекател, R 1250 RT сега изглежда не само по-свеж и динамичен, но има подобрени възможности за пътуване благодарение на допълнителни аеродинамични постижения. Новият преден обтекател не само затваря новите изцяло LED фарове. Горната част на обтекателя също е с намалена височина. Това води до по-широко зрително поле за ездача. В същото време прави новия R 1250 RT да изглежда по-лек и динамичен.