BMW Motorrad представи къстъм машината R 18 The Crown

Грандиозен къстъм мотоциклет R 18 от къстъмайзъра Дирк Ойхлеркинг  отбелязва 100 години на BMW Motorrad.

Когато Дирк Ойхлеркинг  се посвещава на BMW R 18 със своето ателие Kingston Custom, впечатляващият резултат е гарантиран. Добре познатият къстъм майстор наскоро предизвика фурор в сцената с R 18 Spirit of Passion – спиращо дъха творение в рационализиран стил.

R 18 The Crown прави още по-голяма крачка напред. „Това е същността на моите досегашни творения“, казва Ойхлеркинг, чиято страст и креативност винаги са били към индивидуалните и необичайни мотоциклети. Точно това той прави с пълна отдаденост в Рурския регион вече 30 години. Той обича индустриалната култура и близостта до промишлеността и занаятите. Той има страхотна мрежа и зашеметяващи фонове за снимки за своите мотоциклети и себе си.

Моторът е със собствено проектиран корпус от алуминиева ламарина и окачване на предните колела с двустранно люлеещо се рамо с централна стойка на окачването.

За да отбележи 100 години BMW Motorrad, Дирк създаде R 18 The Crown. Големият боксерен мотоциклет има всичко. „Започнах с ново BMW R18, което след това съблякох. Както винаги, работих с твърда пяна и картон, за да създам формата, линиите и дизайна. Целта беше моторът да изглежда мощен, елегантен и бърз, комбиниран с иновативен външен вид”, така Ойхлеркинг описва подхода си към дизайна.

Дизайнът наложи значително адаптиране на технологията. Напълно новото окачване на предните колела трябваше да бъде конструирано под формата на двустранно люлеещо се рамо с централна опора на окачването.

8-литровият резервоар за гориво и частите на каросерията са изработени от 2 мм дебела алуминиева ламарина, която е изрязана, огъната и сглобявана на ръка.

Докато двигателят и задното окачване са същите като в оригинала, двата изпускателни колектора от неръждаема стомана са изцяло направени на ръка.

Многобройни стандартни компоненти като фарове, инструменти, превключватели и система за стъпенки са интегрирани перфектно в грандиозната концепция на R 18 The Crown. Фитингите за съединителя и ръчната спирачка са от Magura, задният калник и носачи от Wunderkind и седлото от алуминиева ламарина с дебелина 2 мм и покрито с естествена кожа са хармонични допълнения.

Като черешка на тортата, Ойхлеркинг  даде на R 18 The Crown покритие Champagne Platinum със седеф, допълнено от емблемата на марката BMW, украсена с малка корона.

Представянето на BMW R 18 The Crown ще се състои този уикенд – от 7 до 9 юли 2023 г. по повод 100 години BMW Motorrad като част от дните на BMW Motorrad в Берлин.