BMW Motorrad отпразнува 1 000 000 броя GS с боксерен двигател

Световната премиера на новото BMW R 1300 GS ще бъде на 28 септември 2023 г. в BMW Motorrad Welt в Берлин.

На 21 юни 2023 г., 1 000 000-ият GS, оборудван с боксер двигател, слезе от производствената линия в завода на BMW Motorrad в Берлин-Шпандау – BMW R 1250 GS в Triple Black Style.
Мотоциклетите BMW се произвеждат в Берлин от 1969 г., а моделите BMW Motorrad GS с боксерни двигатели от 1980 г. Елементарни, автентични мотоциклети, които притежават несравними и всеобхватни качества, са стимулирали безброй любители на мотоциклетите при пътувания до далечни страни. Те са участвали в грандиозни приключенски пътувания и експедиции  до най-отдалечените региони на нашата планета през последните десетилетия. Най-новото издание на вече легендарното BMW GS с боксер двигател – R 1300 GS – ще бъде представено на 28 септември 2023 г. на тържественото откриване на новия BMW Motorrad Welt в Берлин.

BMW GS с боксерен двигател: Легендарната комбинация от опит в шосе, офроуд и дълги разстояния.

д-р Маркус Шрам, ръководител на BMW Motorrad казва: „С R 80 G/S и неговата уникална комбинация от пригодност за шосе и извън пътя, ежедневни качества и възможности за пътуване на дълги разстояния, BMW Motorrad създаде новия мотоциклетен жанр на туристическите ендуро в 1980. BMW GS с боксер двигател се превръща в икона, която постига световен успех в този сегмент. Нещо повече: BMW GS се превърна в легенда и в същото време незаменим крайъгълен камък в моделната гама на BMW Motorrad. Неговите изключителни таланти, като динамични характеристики на каране, мощни офроуд качества, превъзходен комфорт на дълги разстояния и огромна здравина, оттогава непрекъснато се развиват от BMW Motorrad. Те се прехвърлят към други серии модели на BMW Motorrad с голям успех. Ето защо съм много доволен, че днес, и особено в нашата юбилейна година „100 години BMW Motorrad“, можем да допринесем за важен крайъгълен камък в корпоративната история на BMW Group с един милионния мотоциклет BMW GS с боксер двигател. Също съм доволен, че уникалната история на моделите на BMW Motorrad с боксерни двигатели скоро ще бъде допълнена от един вълнуващ модел  с множество иновации – новия R 1300 GS.”

Честванията по случай 100-годишнината на BMW Motorrad продължават с бързи темпове. След голямото парти на Дните на BMW Motorrad, където се очакват хиляди фенове на мотоциклетите от цял ​​свят от 7 до 9 юли 2023 г., BMW Motorrad Welt ще отвори официално врати на 28 септември. В новото „сърце на марката“ – разположено непосредствено до завода на BMW Motorrad в Берлин-Шпандау, очакваното с нетърпение ново BMW R 1300 GS ще бъде представено на ексклузивно събитие по откриването. Заинтересованите фенове ще имат възможност да проследят церемонията по откриването чрез предаване на живо в каналите на социалните медии BMW Group и BMW Motorrad. От 30 септември 2023 г. BMW Motorrad Welt в Берлин ще бъде отворен за всички посетители.

BMW R 80 G/S: Първоначална искра за нов мотоциклетен сегмент.

През есента на 1980 г. BMW Motorrad представи R 80 G/S, мотоциклет, който комбинира две много специални области на каране за първи път: Off-road и on-road. Това, което започна със 798 куб. см работен обем и 50 к.с., се разви в продължение на повече от четири десетилетия във завладяващо високотехнологично ендуро за туринг от калибъра на настоящото BMW R 1250 GS. Допълнено от най-съвременна технология на шасито и електронни системи за управление като ABS, контрол на сцеплението, контрол на съпротивлението на двигателя, полуактивно окачване и много други. Благодарение на този постоянен и последователен напредък моделите BMW GS с боксерен двигател напреднаха, за да се превърнат в най-търсените туристически ендуро машини в света до ден днешен.