BMW M представя новият BMW i4 M50 Safety Car за MotoE

Първият изцяло електрически автомобил за безопасност от BMW M  – BMW i4 M50 ще дебютира на Гран при на Австрия.

BMW M GmbH, доставчик на официалните автомобил на MotoGP, ще представи новата кола за сигурност BMW i4 M50 за Световната купа на ФИМ Enel MotoE. Това ще стане на Гран при на Австрия на 15 август на Ред Бул Ринг. Той ще замени BMW i8 Safety Car, който преди това беше използван в серията електрически мотоциклети.

Новият автомобил за безопасност за Световната купа Enel MotoE е базиран на BMW i4 M50 (комбинирана консумация на енергия: 24 до 19 киловатчаса на 100 км WLTP; емисии на CO2: 0 г/км WLTP), който ще бъде пуснат на пазара през ноември 2021 г.

Първият изцяло електрически автомобил от BMW M GmbH ще достави интензивно удоволствие от шофирането. С електрически мотор както на предния, така и на задния мост, генериращ обща мощност от 400 кВт/544 к.с., и специфичната за М технология на шасито, той предлага завладяваща динамика на шофиране. Емоционалното преживяване при шофиране се подчертава по -специално от звука, който е разработен специално за електрическите автомобили BMW M. С всичките си свойства, BMW i4 M50 формира перфектната основа за използване като автомобил за безопасност в MotoE.