Може да имат страховито име, но са свестни хора, с широко отворени души и сърца. Става дума за Калашниците-МСС от Нови хан, които отново вдигат традиционния си щур купон в местността Побит камък. И тази година организираният от Калашниците  мото-рок фестивал е с благотворителна цел.

Калашниците са млад мотоклуб – създадени са на 6 април 2010 г., но много бързо спечелиха приятели и съмишленици и то не само сред мотобратята. За това са допринесоха организираните досега 3 рок феста на територията на природен парк Побит камък. На тях се събират средства за лечение на някое болно дете. Миналата година бе за Вики, сега за 9-годишния Пепи.

За да е приятно и уютно на хилядите гости, дошли на феста, в началото на миналата година Калашниците реновираха изцяло със собствени средства парка „Побит камък“, като превърнаха старо тресавище в прекрасна зелена поляна, ремонтираха сцената, изградиха беседка, пейки и маси за пикник. А купонът наистина бе як. Няма да забравим как на поляната непрекъснато прииждаха мотори и в петък вечерта, и в събота сутринта, как касичката за малкия Виктор лека-полека се пълнеше. Имаше хора, дошли само да зачетат домакините, да дадат по някой лев в помощ на детето и отново отпрашиха по пътя, водени от своите си дела. Тези, които останаха – над 2200 човека от цялата страна изобщо не скучаха, защото бяха подсигурени почти всички възможни удобства за престоя им през трите дни на феста, а от сцената забиваха групите Епизод, Бандата на Пецко, Рока Рола, Тейкън и Елинор. Озвучаването бе с около 15 кВт звук от фирма BG Acoustics. Сериозен бе звукът и грохотът на колоната от над 200 мотоциклета, които разтърси град Елин Пелин, за да поднесат венци и цветя на паметника на писателя. Някои от присъстващите на купона пък си тръгнаха с награди, тъй като спечелиха награди от игрите и от томболата. Програмата завърши с огромна заря. Средствата – над 4800 лв., събрани от вход, продажба на бира и спонсори, бяха дарени за лечението на 4-годишния Виктор Цончев, който е болен от детска церебрална парализа.

Тази година Калашниците МСС имат идеята благотворителния мото-рок фестивал „Побит камък – 2013” да бъде още по-мащабен и много повече посетители, мотоциклетисти и почитатели на рока. Както споменахме, благотворително ще се събират средства за дете, нуждаещо се от лечение. Момченцето е 9-годишният  Петър Узунски от гара Елин Пелин, който е с диагноза детска церебрална парализа. Пепи се нуждае от оротези, специално изработени за него в Германия, за да може да проходи нормално. Освен това, със събраните средства ще се покрият и част от разходите за рехабилитация в клиника в България. Всеки, станал спонсор на феста, 10% от сумата, с която е подпомогнал, ще отиде за лечението на Пепи.

Както винаги, Калашниците МСС, оправят залесяването и озеленяването на терена на фестивала. Ще окосят и обезпаразитят тревните площи, ще има контейнери и кофи за отпадъците, химически тоалетни, въоръжена охрана. Живеещите близо до местността „Побит камък” ще бъдат уведомени, заедно с РУП, МБАЛ и Пожарната служба в Елин Пелин. Кмета на общината и на с.Нови хан също са уведомени, а и поканени на откриването. Момчетата и момичетата от Калашниците след феста ще почистят и подготвят терена за традиционния събор на с.Побит камък.

 

Няма начин феновете на рока и метъла да не останат доволни, защото на сцената в Побит камък ще излязат 8 групи за двата дни – TAKN, SEVI, SHEKI AND THE BLOODRAIN, Rocka Rolla, Конкурент, Пеци бенд, Обратен Ефект и Изомруд. За да не скучаят феновете между отделните групи, ще има и специално озвучаване. Всъщност, каква скука, когато от щандовете ще се лее ледена бира, а на скарите ще цвърчат вкусни мезета и месища. Ще има отново организиран мото-кордон до град Елин Пелин с поднасяне на венци на паметника на Елин Пелин, множество игри с награден фонд, забавления, ще има мото магазини, кетъринг…

Абе, знаете си, че ще е приятно и весело… Поне докато нечии глави не изтръпнат. Но това ще е на сутринта…

Ето програмата на мото-рок фестивала
5 юли 2013 г. петък
18:00 ч. Официално откриване на феста
18:30 ч. Водосвет
19:00 ч. Игри …
20:00 ч. Концерт на рок група TAKN
21:30 ч. DJ музика
22:00 ч. Концерт на рок група КОНКУРЕНТ
22:20 ч. DJ музика
23:20 ч. концерт на рок група ИЗОМРУД
6 юли 2013 г. събота
10:00 ч. DJ музика
11:30 ч. Почетна обиколка и поднасяне на венци на паметника на Елин Пелин в града. 13:30 ч. Рок музика и игри …
15:30 ч. Концерт на рок група ROCKA ROLLA
17:00 ч. Рок музика и игри …
17:30 ч. Концерт на Рок Група SEVI
19:00 ч. Рок музика и игри …
19:30 ч. Концерт на рок група ОБРАТЕН ЕФЕКТ
21:00 ч. Раздаване на грамоти на мотоклубовете, посетили фестивала
21:30 ч. Концерт на рок група SHEKI AND THE BLOODRAIN
23:00 ч. Рок музика и игри …
23:30 ч. Концерт на рок група ПЕЦИ БЕНД
01:00ч. Прожектиране на клипа „В Памет на Теди“, фойерверки и рев на мотори.
00:30 ч. DJ музика
7 юли 2013 г. неделя
10:00 ч. DJ рок музика.
11:00 ч. Обявяване на събраните средства за благотворителност и получателя и

Moto Club

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *